A LA PLATJA

En llibertat els quatre detinguts per una suposada violació múltiple a Benicàssim

La ràpida denúncia va permetre detenir els sospitosos abans que fugissin

zentauroepp10986506 benicassim castellon  19 7 09  playa  una toalla de 144 metr180604124736

zentauroepp10986506 benicassim castellon 19 7 09 playa una toalla de 144 metr180604124736 / MIGUEL LORENZO

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero / Valencia

El Jutjat d’Instrucció número 6 de Castelló va acordar aquest diumenge la llibertat provisional sense fiança dels quatre homes detinguts per la suposada agressió a una dona en una platja de Benicàssim.

La decisió de la jutge es va produir després que la dona manifestés reiteradament el seu desig de no interposar denúncia contra els arrestats i de no continuar endavant amb el procediment judicial per no recordar res del que va passar.

En vista de la petició de la víctima i l’absència d’elements objectius sobre la gravetat de la suposada agressió i sobre la implicació dels arrestats, el jutjat d’Instrucció número 6 en funcions de guàrdia va acordar posar-los en llibertat amb l’apercebiment que s’han de personar al jutjat que finalment assumeixi la investigació quan se’ls citi i de comunicar qualsevol canvi de domicili. Si no ho fessin "es podrà modificar la seva situació

de llibertat provisional", adverteix la instructora en la seva resolució de llibertat.

La detenció es va desenvolupar de manera conjunta entre la Policia Local i la Guàrdia Civil, que es van coordinar després de prendre declaració a l’afectada per aconseguir interceptar els presumptes responsables. La seva identificació i posterior detenció es va produir amb prou feines unes hores després, gràcies a la localització del vehicle d’un dels presumptes agressors.

La víctima era a Benicàssim amb una altra amiga. Pel que sembla, van discutir i una se’n va anar cap a Castelló en cotxe i l’altra es va quedar a la platja, segons fonts properes al cas citades pel diari. Després d’intentar posar-se en contacte amb ella i intuir que alguna cosa dolenta li podria estar passant, es va dirigir amb una patrulla de la Policia Local de Castelló a buscar-la i es va activar tot el dispositiu amb els agents de la localitat i la Guàrdia Civil.

Crisi d’ansietat

Els agents van trobar la jove a la platja, molt commocionada, en estat de xoc i amb una crisi d’ansietat que fins i tot va fer que perdés el coneixement a l’hora d’intentar relatar els fets. Pel que sembla, portava els pantalons posats, però anava amb el sostenidor al descobert i la samarreta a la mà. Quant al tipus d’agressió sexual que va patir, de moment no ha transcendit.

Notícies relacionades

Gràcies a les dades i la descripció que va oferir la víctima es va poder localitzar en un període de temps breu els seus presumptes agressors, al mateix nucli urbà. Els agents van esperar al costat del vehicle d’un dels identificats, fins que van tornar al cotxe i els van poder detenir, ja que coincidien amb la descripció.

Pel que sembla, la jove té uns 20 anys i va ser atesa pels serveis sanitaris que van acudir al lloc en una ambulància. Després, va ser traslladada a Castelló per ser sotmesa a una exploració mèdica. Els arrestats tenen entre 24 i 36 anys i dos són de Benicàssim.