MOBILITZACIÓ CIUTADANA

Esbroncada al ministre de Justícia per la sentència de la Manada

Centenars de manifestants es congreguen a Còrdova i increpen Rafael Catalá per reclamar la seva dimissió

Els congregats han proferit consignes com "surt, no et violarem" o "No és un abús, és una violació"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de manifestants que protestaven a Còrdova per la sentència de l'Audiència Provincial de Navarra contra els cinc membres de la Manada la Manada han esbroncat aquest dijous a la nit el ministre de Justícia, Rafael Catalá, quan intentava abandonar el Col·legi d'Advocats després d'un acte públic.

El titular de Justícia ha hagut de romandre durant uns minuts a l'edifici perquè no podia abandonar el recinte a causa de la presència de centenars de congregats a la porta, que protestaven davant de la condemna ala Manada a nou anys per abusar sexualment d'una jove de 18 anys durant els Sanfermines del 2016.

Sortides obstaculitzades

En concret, la manifestació, convocada per la Plataforma Cordovesa contra la Violència a les Dones i la plataforma Nosaltres Decidim, ha partit a les 20.30 hores del bulevard de Gran Capitán i finalment ha desembocat al cèntric carrer Morería, on té la seva seu el Col·legi d'Advocats. Allà, Catalá participava en l'acte de clausura de les Jornades sobre el Futur del Poder Judicial organitzades per l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Còrdova, juntament amb la presidenta del Consell General de l'Advocacia Espanyola, Victoria Ortega Benito.

Els congregats a les portes de l'edifici han obstaculitzat les sortides del carrer, on han esperat que sortís el ministre, que estava amb altres autoritats i representants institucionals. Quan el titular de Justícia ha intentat abandonar l'immoble, ha estat rebut amb crits de "fora" i "dimissió".

"Ministre, surt! No et violarem!"

Notícies relacionades

El ministre ha pogut sortir caminant en direcció al carrer Cruz Conde, on ha pujat a un vehicle, no sense dificultat, i després de l'arribada d'un reforç policial. El titular de Justícia ha marxat cap a les 22 hores. Els manifestants, la majoria d'ells amb actitud pacífica, han corejat consignes com "Ministre, surt! No et violarem" o "No és abús, és violació", entre d'altres, acompanyats de picaments de mans i xiulets i fins i tot algun d'ells ha aixecat a l'aire una paella.