A JAÉN

Condemnat a 12 anys de presó per banyar el seu fill de 5 mesos en aigua bullent

L'home li va originar cremades de segon grau al 70% del cos

1
Es llegeix en minuts

La secció tercera de l'Audiència Provincial de Jaén ha condemnat un home a 12 anys de presó i 15 anys d'allunyament del seu fill per banyar-lo amb aigua bullent quan tenia cinc mesos.

La sentència considera fets provats que l'acusat, M.C.M. que ara té 25 anys, el 14 d'agost del 2012 cap a les 21.12 hores, va anar a passar la tarda a casa de la seva germana a Jaén acompanyat de la seva parella i el seu fill, un bebè de 5 mesos i 18 dies.

Quan la seva germana i la seva parella van sortir de casa per comprar coses per al sopar, ell es va quedar amb el bebè i va decidir banyar-lo introduint-lo en una banyera que hi havia a la cambra de bany de la vivenda, que no tenia finestra a l'exterior.

"Una vegada omplert d'aigua bullent a altíssima temperatura un recipient", el va bolcar sobre el cos del seu fill, a la zona dels glutis, genitals, cara anterolateral del tronc, cuixes i cames.

El pare, segons la sentència, el va mantenir dins de l'aigua mentre plorava fins que finalment el va extreure, el va cobrir amb una espècie de drap i el va eixugar, mentre se li desprenia la pell. Després la seva parella i la seva germana el van portar a l'hospital, on va quedar ingressat a la Unitat de Cures Intensives, per cremades de segon grau que li van afectar el 70% del cos.

Notícies relacionades

La sentència nega l'al·legació de la defensa que les cremades es produïssin de forma accidental a l'obrir el monocomandament de la banyera, al considerar que les cremades van ser produïdes al tirar-li l'aigua des de l'exterior a través d'un recipient.

L'acusat ha sigut condemnat a 12 anys de presó per un delicte de lesions per deformitat, amb l'agreujant de parentiu i traïdoria i se li imposa la prohibició d'acostar-se al seu fill, de qui se li va retirar la custòdia, a menys de 500 metres durant 15 anys per sobre de la pena de presó, la privació de la pàtria potestat i a pagar-li una indemnització de 180.000 euros.