INVESTIGACIÓ OBERTA

Concentració a Blanes per la mort de la nena

Els assistents han criticat suposades deficiències en l'assistència sanitària al municipi

ICONNA / JOAN CASTRO

Concentració a Blanes per la mort de la nena
Concentració a Blanes per la mort de la nena de vuit anys.

/

1
Es llegeix en minuts

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres a Blanes arran de la mort diumenge passat d'una nena de vuit anys que va esperar més de dues hores una ambulància que l'havia de traslladar des de l'Hospital Comarcal de la Selva al de referència de la província, el Trueta de Girona.

Entre els veïns que han participat en la mobilització al barri on fins fa poc residia la família de la nena hi havia la seva àvia Olga.

La dona, en declaracions recollides per Efe, ha explicat entre llàgrimes que la nena, Julieta, no havia tingut més malalties que "refredats i grips", que desconeix què va precipitar la mort, atribuïda per la Generalitat a una cetoacidosi diabètica, i ha lamentat que s'esperés tant de temps l'arribada d'una ambulància pediàtrica des de Barcelona.

"La podrien haver portat a Girona en una de normal o nosaltres amb el nostre cotxe", ha manifestat la dona, que ha evitat pronunciar-se sobre possibles denúncies a l'espera de conèixer els resultats de la investigació oberta pel Departament de Salut.

L'àvia ha assenyalat que els pares de la nena estan "destrossats" i ha insistit en el bon estat de la nena, "igual que els seus germans".

Els concentrats han cridat proclames com "Tots som Julieta" i han criticat suposades deficiències en l'assistència sanitària a Blanes i els municipis pròxims.

Notícies relacionades

Una de les organitzadores de la mobilització, Loles Flores, ha manifestat que els veïns se senten "abandonats" i ha criticat que els centres d'assistència primària tanquin les urgències en el torn nocturn, ja que "amb això només queda l'Hospital Comarcal, amb un metge i quatre infermeres per a vuit poblacions".

Flores ha insistit que aquest centre presenta "boxs plens i gent en lliteres als passadissos", i després s'ha llegit un manifest que denuncia aquest estat de "massificació de la sanitat".