A la presó de Villena

Presons vol canviar de centre l’assassí de Marta Calvo després d’una agressió

Dos reclusos conflictius li van pegar al pati just a l’arribar a un nou mòdul, al qual el van traslladar perquè tenia terroritzat el seu company de cel·la

martacalvo levante

martacalvo levante

2
Es llegeix en minuts

La direcció del centre penitenciari de Picassent ha informat al jutge d’Instrucció número 20 de València que té previst el trasllat imminent de Jorge Ignacio P. J., el presumpte assassí en sèrie de Marta Calvo, Lady Marcela Vargas i Arliene Ramos, a la presó de Villena després que dos reclusos conflictius li clavessin una pallissa –sense conseqüències– després d’advertir-li que sabien qui era.

L’agressió es va produir la setmana passada, just quan Jorge Ignacio P. J. acabava de ser traslladat del mòdul 9, amb interns de baix perfil, al 24, en el qual hi ha reclusos conflictius amb condemnes més llargues i per delictes més greus que en l’anterior.

Quan amb prou feines feia 24 hores que havia entrat al mòdul, dos presos amb historial complex el van abordar al pati i, després d’etzibar-li que sabien que era l’assassí de Marta i d’altres dones, el van envoltar i van començar a clavar-li una successió de cops.

En principi, tot apunta que no tenien intenció de fer-li molt mal, només de marcar el territori, ja que no va patir lesions de consideració que necessitessin trasllat a l’hospital, tot i que sí que va ser examinat i atès pel metge de guàrdia. De tota manera, l’agressió tampoc va anar a més gràcies a la ràpida intervenció de dos funcionaris de presons que vigilaven aquest mòdul i que van intervenir per reduir els agressors.

Va terroritzar un pres d’avançada edat

Segons la informació a la qual han tingut accés les parts personades en la causa judicial contra el presumpte assassí en sèrie, el trasllat de Jorge Ignacio P. J. del mòdul 9 al 24 es va produir per «raons regimentals», ja que el seu company de cel·la, un reclús d’avançada edat, havia demanat auxili als funcionaris perquè el sospitós de matar tres dones i d’intentar-ho amb vuit més l’estava atemorint i assetjant constantment fins al punt de generar-li ansietat i por.

Notícies relacionades

Ara, després de l’agressió, la direcció de la presó ha informat el jutge que, a menys que el magistrat es mostri en contra perquè tingui previst citar-lo a la seva presència ben aviat, l’intern serà traslladat al centre penitenciari Alacant II, a Villena, segons recullen els oficis enviats al jutjat i que han sigut traslladats a la fiscal i als advocats perquè es pronunciïn al respecte.

Segons ha pogut saber aquest diari, la defensa de Jorge Ignacio P. J. s’ha oposat al trasllat al·legant problemes d’assistència perquè està més lluny, mentre que els advocats de la mare de Marta Calvo s’han mostrat contraris al canvi de presó i han suggerit que el que hauria de fer Institucions Penitenciàries és, o bé aïllar el reclús, o bé protegir-lo adequadament.