Immigració

Salvament Marítim rescata 50 persones i 15 més arriben en pastera

  • Els serveis de rescat van ajudar els ocupants d’una llanxa a prop de Fuerteventura, mentre que l’altra embarcació va arribar a Lanzarote

Salvament Marítim rescata 50 persones i 15 més arriben en pastera

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Salvament Marítim ha rescatat aquesta nit 50 persones, entre les quals, deu dones i una nena, en una llanxa pneumàtica al sud de Fuerteventura, mentre que una altra pastera amb una quinzena d’ocupants ha arribat pels seus propis mitjans a la costa de Lanzarote, la segona del dia en aquesta illa.

La zòdiac havia sigut localitzada a la tarda a uns 33 quilòmetres al sud de Morro Jable per un l’helicòpter de rescat Helimer 203, després que els seus ocupants aconseguissin contactar amb el 112 i facilitar alguns detalls sobre la seva posició. El nombre de persones que anaven a bord d’aquesta embarcació coincideix amb una alerta pendent des d’aquest cap de setmana, corresponent a una pneumàtica que havia partit des d’Al-Aaiun, al Sàhara.

Notícies relacionades

Mentre la ‘Salvamar Mízar’ navegava amb ells cap al port de Gran Tarajal (Fuerteventura), on esperava arribar cap a les 23.30 hores, una pastera va arribar pels seus propis mitjans a la costa d’Arrieta, a Lanzarote, ha informat el Consorci d’Emergències de l’illa. Els seus ocupants, per ara una quinzena, van ser atesos per equips sanitaris en una gasolinera pròxima, majoritàriament per talls als peus produïts a l’haver desembarcat a les fosques en una zona de fons rocosos.

Es tracta de la segona embarcació amb immigrants que arriba aquest dilluns a Lanzarote, després que a la tarda una altra pastera de fusta arribés pels seus propis mitjans al moll de Caleta de Famara. A bord hi anaven 28 immigrants d’origen magribí (24 homes i quatre dones), en bon estat de salut, que asseguren haver sortit de la costa de Safi (Marroc) feia cinc dies, segons ha detallat el Consorci d’Emergències de Lanzarote.