Als guàrdies civils

L’assassí de la Wafaa: «Encara sort que m’heu agafat. Soc un perill»

  • Dues persones han declarat que el Tuvi va presumir d’haver assassinat una dona embarassada a Xátiva, cinc mesos abans de matar la Wafaa

  • Dues dones més, exparelles seves, el van denunciar; una per intentar escanyar-la, una altra per amenaçar-la amb una escopeta

L’assassí de la Wafaa: «Encara sort que m’heu agafat. Soc un perill»
3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

L’anomenen el Tuvi. David Soler, de 30 anys, va matar la jove Wafaa Sebbah, de 19 anys, i va llançar el seu cos a un pou d’una finca familiar a la Pobla Llarga (València). És sospitós, a més, d’haver assassinat una altra dona a Xátiva. I va ser denunciat per violència de gènere i maltractaments dues dones més que havien sigut la seva parella.

Quan els guàrdies civils van arribar per fi a la seva casa de Carcaixent per detenir-lo per la desaparició de la Wafaa, que va tenir lloc el 17 de novembre del 2019, el Tuvi els va sorprendre amb una frase: «Encara sort que m’heu agafat. Soc un perill allà fora», tal com va poder saber EL PERIÓDICO de fonts de la investigació. Molt a prop del Tuvi hi havia la seva mare, sorpresa en vista de la presència dels guàrdies civils a casa seva.

Poc després, Soler va anunciar als investigadors que no continuessin buscant el cos de la Wafaa a la casa de la seva mare, que era en un altre lloc. I els va conduir fins a la finca coneguda com a Casa Vidalet, que havia sigut de la seva família però que ara pertany a un matrimoni britànic. Dins d’un pou d’uns 15 metres de profunditat els investigadors van trobar les restes de la jove, a qui va llançar lligada de peus i mans, embolicada en cinta i despullada de cintura cap a baix. Des d’aleshores, el Tuvi no ha tornat a col·laborar amb les indagacions. Al·lega que té «llacunes» de memòria al seu cervell per guardar silenci sobre el segrest i crim de la jove valenciana.

Lligada, disparada

La primera autòpsia sobre les restes de Wafaa ha revelat que va ser asfixiada i que va rebre sis trets d’escopeta. Aquests trets van ser fets gairebé «a boca de canó», segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, cosa que indicaria que El Tuvi va torturar la jove, suposadament per aconseguir agredir-la sexualment. Diversos testimonis de coneguts i amics de la Wafaa assenyalen que l’home assetjava la noia, que havia rebutjat diverses vegades les seves propostes per iniciar una relació sentimental.

El Tuvi, com ell mateix diu, és un perill per a la societat, sobretot per a les dones. Dos joves el van denunciar per episodis greus de violència de gènere. Una d’elles va relatar el seu calvari al diari ‘Levante’, del grup Prensa Ibérica. Va ser parella del Tuvi només un mes, i va decidir trencar amb ell per la seva actitud gelosa i controladora. L’home, que es guanyava alguns diners collint taronges, no va acceptar la seva decisió i la va assetjar amb missatges perquè tornés amb ell. Fins que un dia va sortir armat amb una escopeta i va amenaçar la seva nova parella. Una altra exnòvia seva que també va decidir trencar amb ell va denunciar que el Tuvi va intentar escanyar-la. En una altra ocasió va ser acusat de cremar el cotxe de la nova parella de la seva ex.

El crim de la Isabella

Notícies relacionades

Ja detingut i empresonat pel crim de la Wafaa, el Tuvi s’enfronta a una altra investigació per assassinat. La Guàrdia Civil ha recollit dos testimonis que el vinculen amb el crim d’Isabella Raducana, una dona embarassada que va ser assassinada a casa seva, a Xátiva, el 12 de juny del 2019, cinc mesos abans de l’assassinat de Wafaa. Segons les indagacions, el Tuvi va presumir davant dos coneguts d’haver sigut ell que va matar la dona, que exercia la prostitució. Fins i tot va dir haver-se desfet del telèfon mòbil de la víctima, un iPhone rosa que mai ha aparegut.

El crim de la Isabella està sent investigat per la Policia Nacional i en el cas està acusat la parella de la dona, un home amb qui compartia casa i que sabia que ella exercia la prostitució. Les noves declaracions que podrien implicar el Tuvi en aquest crim s’afegeixen a dues proves en contra seu. Al cos sense vida de la Isabella van ser trobats uns calçotets amb ADN seu. També hi havia restes genètiques seves als canells de la dona assassinada. El Tuvi nega haver tingut res a veure amb el crim, tot i que ha admès que era client de la dona i que van parlar per telèfon dos dies abans de la seva mort.