Incendi en una nau industrial

Un bomber mort i uns altres tres ferits en un foc a Vilanova i la Geltrú

  • Les primeres informacions apunten que els funcionaris haurien sigut víctimes d’un cop de calor mentre remullaven el recinte

  • El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha desplaçat fins al lloc dels fets

Incendi en un taller mecànic al c/ de la Masia Nova a Vilanova i la Geltrú. bombers  hi estem treballant amb 20 dotacions. Foc controlat.

Incendi en un taller mecànic al c/ de la Masia Nova a Vilanova i la Geltrú. bombers hi estem treballant amb 20 dotacions. Foc controlat.

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un bomber de la Generalitat ha mort aquest dijous a la tarda mentre treballava en l’extinció d’un incendi declarat en una nau industrial de Vilanova i la Geltrú (Garraf). Uns altres tres bombers han resultat ferits en el mateix accident. Segons les fonts consultades, es tracta d’un bomber jove de la recent promoció del 2019 que, segons els primers indicis, hauria patit un cop de calor del qual no ha pogut escapar. Sí que n’han pogut sortir els altres tres funcionaris que hi havia al costat de la víctima en aquell instant i que han sigut atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Dos han sigut traslladats a un hospital i el quart, lleu, ha rebut l’alta in situ.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha desplaçat al lloc dels fets i s’ha activat un equip de psicòlegs per gestionar l’impacte emocional que han rebut els agents implicats.

Notícies relacionades

L’avís del foc ha arribat al telèfon 112 poc abans de les dues del migdia. El cos ha enviat vint unitats a apagar-lo, una xifra important que indica que es tractava d’un servei complicat. Poc després de les tres de la tarda, a través del compte oficial, Bombers ha donat per controlades les flames. No obstant, quan alguns efectius ja estaven remullant la nau ha tingut lloc l’accident que ha costat la vida a un dels bombers.

És el primer bomber que mor en acte de servei des de l’incendi d’Horta de Sant Joan l’estiu del 2009, quan van morir cinc efectius del GRAF de Lleida. El 2015 va morir ofegat al riu Ter un bomber, de l’anomenada ‘segona activitat’, que estava fent una pràctica. El foc forestal d’Horta de Sant Joan és el succés més traumàtic de la història recent del cos d’emergències català.