INVESTIGACIÓ

Les nenes de Tenerife: la Guàrdia Civil creu que Tomás Gimeno va drogar les seves filles abans de matar-les

  • Els investigadors van trobar blísters de medicaments al menjador de la casa on creuen que va assassinar l’Olivia i l’Anna

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Tot indica que Tomás Gimeno va matar les seves filles sense deixar rastre de sang. No hi ha sang de l’Olivia ni l’Anna a la llanxa, ni al cotxe, ni a la casa de Candelaria (Tenerife) on les va portar després de recollir-les de casa dels avis l’últim dia que les van veure vives, el 27 de maig. Però els investigadors de la Guàrdia Civil, que van registrar aquell domicili fins a cinc vegades, ajudats pels agents canins Junco i Bill, van trobar allà diversos blísters de medicaments, segons ha sabut EL PERIÓDICO.

Els envasos estaven a mitges, havien pres moltes pastilles. Alguns eren calmants i d’altres relaxants musculars. I estaven també a la vista, col·locats i oberts sobre una taula del menjador de la casa. Per això la Guàrdia Civil creu que aquell 27 de maig Tomás Gimeno va drogar les seves filles abans de matar-les, ficar-les en dues grans bosses tipus farcell, traslladar-les al cotxe fins al port Marina Tenerife, pujar-les a la llanxa i després llançar-les al mar.

Noranta minuts

Les nenes haurien arribat amb el seu pare a la casa cap a les vuit del vespre. L’home continuava vivint allà després que la seva dona i mare de les nenes decidís separar-se d’ell, l’estiu anterior. A dos quarts de deu, Tomás Gimeno va arribar sol al cotxe al port Marina Tenerife. Allà va carregar sis paquets a la llanxa. Dos eren les grans bosses tipus farcell. A les imatges de les càmeres de seguretat no es veu les filles en cap moment. El vigilant del port tampoc les va veure.

El cos de la filla gran, l’Olivia, de sis anys, va ser recuperat dijous a la tarda a més de mil metres de profunditat. Estava dins d’un dels farcells. Molt a prop hi havia l’altre, obert i buit. Tots dos havien sigut lligats a l’àncora de la llanxa de Tomás Gimeno. El cadàver de la nena va ser traslladat a l’Institut Anatòmic Forense, on se li practicarà l’autòpsia. S’espera que aquesta prova pugui determinar si la nena va ser drogada.

Cinta americana

Notícies relacionades

Els investigadors i els experts a bord del barco ‘Angeles Alvariño’ miren de trobar sota l’aigua el cos de la petita Anna, d’un any. I també el del seu pare i presumpte assassí, Tomás Gimeno. A la llanxa, que va aparèixer a la deriva el matí següent, la Guàrdia Civil va recuperar també un rotllo utilitzat de cinta americana, utilitzada per embalar o per lligar. Falta, a més, un cinturó de plom utilitzat per baixar ràpid a bussejar. Pesa uns vuit quilos i també estava a la llanxa quan Gimeno va sortir a navegar per segona vegada aquella nit.

Dos mesos i una setmana abans de segrestar les seves filles, Tomás Gimeno havia tingut un accident el Dia del Pare, mentre practicava motocròs al circuit de Güimar. Es va lesionar la clavícula i diverses costelles, per això tenia accés a aquests medicaments que va poder utilitzar per drogar les filles abans de matar-les.