Tragèdia a la ciutat del Túria

Trobada una dona dependent estirada al llit al costat d’un home mort a València

  • Els bombers troben el cadàver i, al costat d’ell, una discapacitada d’avançada edat que estava conscient i ajaguda al seu llit

Trobada una dona dependent estirada al llit al costat d’un home mort a València

Google Maps

1
Es llegeix en minuts

El so de la ràdio va retrunyir incessant durant tres dies al celobert d’un cèntric edifici de València com si d’un senyal d’alarma es tractés. Les emissions sortien del domicili d’una parella d’avis als quals feia dies que no es veia passejar.

A les 19 hores de dijous passat, uns crits d’auxili van posar fi a les sospites. L’habitant d’aquesta vivenda del carrer Julio Antonio, perpendicular a Bailén, demanava ajuda a crits.

Alerta del veí

El veí de la porta contigua va alertar emergències a l’escoltar les veus. Diversos efectius de Bombers de València i patrulles de la Policia Local de València es van desplaçar fins a l’edifici i van accedir a l’interior de la vivenda. Fins aquest cèntric punt de la capital de Túria hi va acudir també un indicatiu del Cos Nacional de Policia.

A l’entrar, els bombers van trobar una dona d’avançada edat i amb discapacitat que es mantenia ajaguda i conscient al seu llit. Al seu costat jeia el cadàver d’un home que havia mort recentment.

Alta dependència de la dona

Notícies relacionades

L’estat de gran dependència de la dona va impedir que reclamés ajuda amb més celeritat, per la qual cosa es va haver de mantenir durant hores acompanyada pel cos sense vida del seu company i cuidador. La dona va rebre l’assistència d’un equip del SAUS (servei d’atenció a urgències socials) que intervé en casos d’emergència social. Els professionals del SAUS van aconsellar el trasllat de la dona dependent a una residència perquè pugués ser atesa per professionals.

Mentre es realitzen els pertinents tràmits per a l’admissió de la dona en un centre residencial, es manté ingressada sota control i assistència mèdica en un hospital de la ciutat. Es dona la circumstància que la parella convivia amb la seva mascota, Jacky, un gos que va ser recollit per la protectora Modepran. El refugi busca ara una família d’acollida per a aquest gos de vuit anys.