Presumpte delicte de segrest

El pare de les nenes desaparegudes a Tenerife podria haver agafat roba i joguines

  • Després de 16 dies sense notícies de les menors, la investigació apunta que Tomás Gimeno podria haver agafat algunes de les seves pertinences abans que se’n perdés el rastre

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La investigació sobre la desaparició de l’Anna i l’Olivia, les dues nenes de Tenerife que van ser suposadament segrestades pel seu pare, apunta ara que Tomás Gimeno podria haver agafat diverses pertinences de les nenes –entre les quals s’inclouria roba i joguines– abans que es perdés el rastre de tots tres.

Després de 16 dies de la desaparició del pare i les filles, que va passar abans de tornar les menors a la seva mare segons el règim de custòdia que tenien, el jutjat instructor continua plantejant diferents hipòtesis del que va passar, però la principal línia d’investigació se centra en un presumpte delicte de segrest.

Sense rastre de l’Anna i l’Olivia

Sense rastre de l’Anna i l’OliviaEntre els paradors possibles, es planteja la possibilitat que el Tomás no hagués arribat a abandonar Tenerife. Una altra de les teories, la més recolzada a l’entorn de la mare de les nenes, és que el pare se les podria haver emportat a l’Amèrica Llatina. Per aquest motiu, els familiars han impulsat una gran campanya a les xarxes socials amb difusió tant nacional com internacional.

Per exemple, el jutjat ha emès una ordre de recerca internacional i ja s’han realitzat seguiments a les embarcacions que aquell dia van navegar per les rutes de les Canàries a l’illa africana de Cap Verd.

Embarcació buida i a la deriva

Les càmeres de seguretat de la Marina de Tenerife, al port de Santa Cruz, van captar l’home embarcant fins a dues vegades, l’últim cop a les 00.30 hores, tres hores i mitja després de l’hora acordada per tornar les nenes a la seva mare. A més, un vigilant el va veure carregar diverses maletes i bosses de roba a la seva llanxa.

Notícies relacionades

L’endemà, l’embarcació va ser localitzada buida i a la deriva i, hores més tard, a la mateixa zona, el dispositiu de recerca va trobar flotant una cadireta de retenció infantil que pertanyia a una de les nenes.

La policia i els diferents dispositius de recerca activats –per terra, mar i aire– continuen buscant l’Anna i l’Olivia.