Setmanes sense rastre

Trobat el cadàver del muntanyenc saragossà desaparegut fa un mes a Sallent

  • Especialistes de la Gendarmeria francesa localitzen el cos sense vida de Miguel Villarroya, de 68 anys, a la part francesa del pic d’Arriel

Trobat el cadàver del muntanyenc saragossà desaparegut fa un mes a Sallent
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Gendarmeria francesa ha trobat el cadàver del muntanyenc saragossà que havia desaparegut per la zona del Sallent de Gállego, al Pirineu d’Osca, el 23 de març passat. El cos de la víctima ha sigut trobat, ja sense vida, pels gendarmes a la part francesa del pic d’Arriel, segons ha informat la Guàrdia Civil d’Osca.

Miguel Villaroya, de 68 anys, va ser traslladat fins a l’Hospital de Pau, a França, per portar a terme la pertinent identificació, després de la qual s’ha donat a conèixer que el cadàver localitzat es corresponia amb el muntanyenc originari de Casetas (Saragossa). 

Aficionat al muntanyisme

Villarroya, que era un gran aficionat al muntanyisme i amb freqüència solia practicar-lo en solitari, estava desaparegut des del dia 23, quan va comunicar a una de les seves germanes que se n’anava a passar uns dies a la muntanya a Sallent de Gállego (Osca). El 29 d’aquell mateix mes, la família de l’home presentava una denúncia al lloc de la Guàrdia Civil de Casetas després de no tenir notícies d’ell des de feia gairebé una setmana.

Després de la denúncia, es va posar en marxa un operatiu de recerca per intentar concretar el lloc en el qual podria trobar-se Villarroya. Després de localitzar la seva furgoneta estacionada al costat de l’embassament de la Sarra, van començar els rastrejos per terra i aire per la zona.

L’única pista amb què els agents comptaven era amb un tiquet de compra d’uns grampons el dia anterior de la seva marxa. Això els va fer pensar que l’home es dirigia a algun lloc on hi hagués neu, cosa que els va permetre acotar el terreny de les batudes.

Recerca conjunta

Notícies relacionades

Durant la indagació van intervenir tant la Guàrdia Civil dels Equip de Rescat i Intervenció de Muntanya (EREIM), amb recolzament de la Unitat Aèria de la Zona d’Aragó, la Policia Judicial de Jaca i el lloc de Seguretat Ciutadana de diversos municipis adjacents, com la Gendarmeria Nacional Francesa, que va ser qui finalment va trobar el cos mentre realitzava tasques de recerca per si el muntanyenc havia travessat la frontera.

Després de trobar el cadàver de Villarroya, encara queden dues recents desaparicions de muntanya al Pirineu per resoldre. L’anglesa Esther Dingley, el rastre de la qual es va perdre el novembre al pic Salvaguarda, a la vall de Benasc; i l’aragonès Andrés Funes, un advocat veí d’Osca, del qual es perd la pista al desembre al Pirineu francès.