Recerca

El príncep africà de les festes il·legals a Madrid, acusat de violència masclista

  • La fiscal demana per a ell 11 mesos de presó i tres anys d’allunyament de la víctima

  • Una dona que vivia al xalet de les festes denuncia que la va agafar del coll i la va llançar contra un moble de vidre

  • Randy Koussou, a les festes del qual acudeixen famosos i esportistes, defensa la seva innocència i assegura que la dona es va enfadar al veure’l «amb altres noies»

El príncep africà de les festes il·legals a Madrid, acusat de violència masclista
4
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Diu que és el príncep del regne africà de Dahomey i dirigir un hòlding empresarial que gestiona fons per valor de 20.000 milions de dòlars. Es diu Randy Koussou Sogan i es va fer conegut per organitzar durant la pandèmia de Covid diverses festes il·legals de fins a 200 persones al seu majestuós xalet de Madrid. Una dona de 29 anys el va denunciar per violència de gènere durant la preparació d’una d’aquestes celebracions. La fiscalia, en un escrit d’acusació al qual ha accedit EL PERIÓDICO, demana per al príncep Randy 11 mesos de presó i tres anys d’allunyament de la dona.

Tot va passar el 21 de novembre del 2020 al xalet del príncep, on la noia espanyola estava vivint. «Van iniciar una discussió i l’acusat li va clavar una manotada al cap, que la va fer caure a terra i que es colpegés contra un moble de vidre», segons l’escrit de la fiscal al jutjat número 6 de violència de gènere de Madrid, encarregat d’investigar l’episodi.

«Al llit amb dues noies»

La dona va trucar a la policia aprofitant un moment en què el príncep «se’n va anar al llit amb dues noies». Estava «molt alterada i plorava», segons l’atestat policial. Dos agents van anar al xalet del príncep i ella els va explicar que vivia allà des de feia un mes, que era la seva companya sentimental i que la tarda anterior es va assabentar que l’home organitzaria una altra festa. Ella, segons la seva versió, li va demanar que no ho fes, perquè havia «d’estudiar»; ell s’hi va negar, la va agafar del coll i li va dir: «Aquí soc jo qui decideix».

Finalment, la festa es va celebrar, «amb tanta gent que no es podia comptar», segons la noia. Un dels amics comuns va tractar que no presentés denúncia. «Em va dir: “No facis res, és un príncep africà i pot fer el que vulgui i amb qui vulgui, no li passarà res”». En la declaració davant la jutge, la denunciant va afegir que quan el mateix Randy va veure que trucava a la policia, li va dir: «Soc príncep de l’Àfrica, tinc molts diners i un amic policia. A mi no em passarà res». Poc després, dos policies el van detenir i el van portar a la comissaria de Moncloa-Aravaca. Allà es va negar a declarar.

Ell ho nega: «Valoro les dones»

Davant la jutge, Randy Koussou va desmentir que la noia fos la seva nòvia i que visqués a casa seva. Va dir que ella hi «anava de tant en tant» i de vegades «es quedava allà». Va afegir que ella s’enfadava quan el veia amb altres dones. Va assegurar que van discutir, però va insistir que mai l’havia colpejat, que no «li havia fet res»: «Valoro les dones i no posaré la mà a una dona», va declarar. Va explicar que la denunciant «estava gelosa» per haver-lo vist amb una altra i va afegir que la noia «té un petit negoci de noies de cites».

La denúncia està pendent que se celebri un judici ràpid. La fiscalia ha demanat, a més dels 11 mesos de presó, que la policia informi també sobre «els mitjans de vida i fortuna» del príncep Randy, originari de Benín, que va tenir les primeres topades amb la llei al cap de poc d’instal·lar-se a Espanya, on va arribar el maig del 2020. La primera festa massiva al seu xalet de gairebé 3.000 metres quadrats i que està llogat al representant del pilot Fernando Alonso va tenir lloc a finals de setembre. La policia va haver d’intervenir-hi després que diversos veïns alertessin que s’estava celebrant una celebració il·legal i multitudinària. Els agents van trobar a l’interior del recinte gairebé 200 persones, moltes van intentar fugir quan els policies van arribar. Tots van ser proposats per a sanció per incomplir les normes sanitàries.

A més, quatre dels assistents a aquesta festa es van enfrontar als policies i van ser detinguts per resistència i desobediència a l’autoritat. Segons fonts policials, entre els convidats hi havia diversos actors i esportistes coneguts. El jugador de l’NBA Willy Hernángómez va reconèixer haver estat al xalet del príncep en un missatge publicat a les xarxes socials: «Volia confirmar que efectivament vaig estar en aquest esdeveniment i demanar disculpes públiques, assumint el meu error i sent totalment conscient del que implica en la situació en què estàvem».

«Se’ns va escapar de les mans»

Notícies relacionades

Una altra macrofesta il·legal hi va tenir lloc durant el pont de la Constitució, entre el 6 i el 8 de desembre. La Policia va arribar al xalet i va identificar 85 persones (les reunions estaven limitades llavors a sis persones a l’interior de domicilis). En una entrevista al portal Nius, el príncep Randy va explicar que era nou a Madrid, que trobava a faltar la seva família i que van començar sent «unes 20 o 25 persones divendres a la nit», però que alguns convidats van avisar altres persones i que l’assumpte es va escapar de les mans.

A més del príncep, Randy Koussou figurava com a líder del Queen of the Waters Institute, un organisme que diu buscar i estudiar «sirenes reals», dones amb un tipus especial d’energia i vibració, segons la pàgina web. A les seves festes madrilenyes, «si hi ha 60 homes, hi ha d’haver dones», algunes de les que hi anaven eren ‘escorts’ o ‘noies d’imatge’, segons admetia ell mateix.