Sis d’ells, italians

Presó sense fiança per a vuit detinguts pels disturbis de dissabte a Barcelona

La causa està oberta, entre altres delictes, per homicidi en grau de temptativa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutjat d’instrucció 17 de Barcelona ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per als vuit detinguts que van actuar en grup i organitzats en els disturbis de dissabte passat a Barcelona. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els arrestats només han contestat a les preguntes de la seva defensa.

Entre els detinguts hi ha sis joves de nacionalitat italiana –cinc homes i una dona–, una jove francesa i una altra de nacionalitat espanyola.

Els Mossos atribueixen a aquest grup diverses accions violentes durant els aldarulls després d’una manifestació a la capital catalana per reclamar la llibertat del raper Pablo Hasél, entre les quals l’incendi d’una furgoneta de la Guàrdia Urbana de Barcelona quan un agent era a dins, i que va poder sortir del vehicle abans de patir danys.

Segons els Mossos, els detinguts formaven part d’un grup d’ideologia anarquista, que donen per desarticulat, i que actuaven «conjuntament» i amb un «grau de violència molt elevat», danyant entitats bancàries, comerços o mobiliari urbà, i que suposadament va liderar els actes vandàlics més greus ocorreguts a la capital catalana.

Segons la Policia de la Generalitat, mentre alguns portaven a terme l’acció vandàlica, la resta els protegien i els donaven cobertura, i els facilitaven la via de sortida per evitar-ne la detenció.

Notícies relacionades

Davant aquesta situació, els Mossos van desplegar dissabte passat un dispositiu específic per poder neutralitzar aquest grup, cosa que va acabar amb la detenció de set dels presumptes integrants, als quals posteriorment es va afegir un vuitè.

Després de les detencions, agents de la Comissaria General d’Informació dels Mossos van registrar dilluns dues naus industrials ocupades situades a Canet de Mar i Mataró, a la comarca barcelonina del Maresme, en presència dels arrestats, per recollir proves i indicis que els relacionessin amb la presumpta trajectòria delictiva.