Aldarull a Via Augusta

La dona ferida a Barcelona en la protesta per Hasél perd l’ull

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jove ferida ahir dimarts a la nit suposadament per un projectil de foam disparat pels agents de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra a la Via Augusta de Barcelona presenta lesions més greus de les que semblava. Segons ha informat el col·lectiu Iridia i ha confirmat aquest diari, perdrà un ull a causa de l’impacte rebut per un projectil mentre participava en la protesta contra l’empresonament del raper Pablo Hasél.

D’entrada, la primera primera valoració mèdica va semblar indicar que la ferida no presentaria gaire gravetat. No obstant, un examen mèdic més exhaustiu ha pogut concloure que el mal ocasionat és més gran i ha afectat de forma irreparable el seu globus ocular. La jove va ser atesa pels sanitaris i traslladada a dependències de l’Hospital Clínic.

Notícies relacionades

El col·lectiu Iridia ha sol·licitat novament la retirada dels projectils de les llançadores GL-06, armes que els policies utilitzen per dispersar però que no van ser adquirides per a aquesta funció fa gairebé una dècada. Per foragitar multituds violentes, els Mossos utilitzaven llavors pilotes de goma que el Parlament va prohibir després del cas d’Ester Quintana, que també va perdre un ull. Després d’aquesta decisió, i després de valorar quin material antiavalots era l’idoni, els agents van començar a utilitzar les llançadores de foam, armes de més precisió –que es van presentar com a idònies contra agressors concrets i violents– per repel·lir atacs com els que van patir ahir dimarts a la nit. La manifestació pel raper Hasél es va rabejar contra el cordó policial dels Mossos que protegia la comissaria de la Policia Nacional i va llançar sobre els seus agents pedres, ampolles i petards. També va arrossegar contenidors en flames. Durant la resposta policial per repel·lir-los, els agents van disparar projectils de foam i, suposadament, un d’aquests va tocar la jove.

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat aquest matí que s’obrirà una informació reservada per investigar l’ocorregut.