INVESTIGACIÓ

El jove desaparegut que s’ha empassat la muntanya de Montserrat

  • La mare de Julián Beltrán arriba a Barcelona per esbrinar que li ha passat al el seu fill, de 22 anys, del qual no hi ha rastre des del 6 de gener

  • Va estar en una festa il·legal en un xalet del Bruc. Els seus companys asseguren que se’n va anar caminant després de dir-los que la muntanya el «cridava»

  • Una noia declara que diversos testimonis li van dir: «El teu amic ha fet un viatge astral, ja està mort»

El jove desaparegut que s’ha empassat la muntanya de Montserrat
3
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

La muntanya sagrada de Montserrat el cridava. Li deia que ell havia sigut l’elegit. I ell se’n va anar a buscar-la. Així ho han explicat als Mossos d’Esquadra els companys de festa de Julián Beltrán, un jove de 22 anys que va desaparèixer la nit del 6 al 7 de gener a la falda del Parc Natural de Montserrat.

«El meu fill estava en una festa il·legal en una casa del Bruc», explica a EL PERIÓDICO Lilian Rivera, que ha arribat a Barcelona des de Colòmbia per mirar de trobar el Julián. A la festa clandestina, celebrada en un xalet del Bruc, als peus de Montserrat, hi va haver drogues i música electrònica. «Alguns dels que eren allà han explicat que el 7 de gener al matí el Julián va dir que volia anar-se’n sol i ells van esmorzar i se’n van anar a dormir», afegeix la mare.

Aquella tarda, el senyal del telèfon mòbil del Julián es va apagar. La seva mare, amb qui parlava cada dia, no va aconseguir contactar-hi i va començar la seva lluita contra la pandèmia i la burocràcia. Finalment va aconseguir un permís per arribar a Barcelona a finals del mes passat. Des d’aleshores s’ha instal·lat a casa de la família de l’exnòvia del seu fill per continuar la recerca.

Camins amb gent

Agents dels Mossos, Bombers i unitats canines han rastrejat els camins que van des del Bruc cap al Parc Natural de Montserrat, també altres zones més frondoses i de difícil accés. La mare del Julián ho ha fet aquests dies amb la foto del seu fill. Els camins estan ben senyalitzats i hi passa molta gent, en bici o caminant. Ningú ha vist el Julián. «És molt difícil perdre’s allà, és molt difícil tenir un accident. Passa molta gent. Si t’embenen els ulls i et deixen allà, és senzill tornar», insisteix Lilian Rivera.

Nou persones es van quedar a la casa de la festa il·legal quan, segons la seva versió, el Julián va marxar caminant, sol, cap a la muntanya de Montserrat. «No eren els seus amics de sempre, va anar a la festa amb una persona que ja no estava a la casa quan va passar tot», explica la mare. Malgrat el fred i la gelada d’aquell matí, el jove va deixar la jaqueta al xalet llogat.

«Ja no està a la Terra»

El testimoni d’una noia que va conèixer el Julián pot donar un tomb al cas. La jove assegura que va estar en una festa en una altra casa de Barcelona el 8 de gener, l’endemà de la desaparició del noi. «Van començar a parlar del meu fill i li van dir que l’ànima del Julián ja no està en aquesta Terra, que no pregunti més», explica la mare del desaparegut.

Notícies relacionades

La noia ha aportat als investigadors els noms d’aquestes persones i assegura que ha patit amenaces. «El que busca, troba i al carrer hi ha murs. El teu amic ha fet un viatge astral, ja està mort», li van dir. La mare del Julián sospita que «potser se’n van anar tots junts a la muntanya per fer algun ritu, alguna cerimònia, potser amb drogues, i se’ls va escapar de les mans. Només els que eren allà saben realment què va passar».

Julián Beltrán havia arribat a Barcelona el febrer del 2018. Volia ser «barber» a la ciutat, muntar el seu propi negoci i guanyar prou diners per comprar una casa a la seva mare a Bogotà, la ciutat de la família. Vivia en un pis amb diversos companys i havia tingut una parella, de qui s’havia separat mesos enrere. «Jo no crec que la muntanya se l’empassés», insisteix la mare, «potser el van portar amb cotxe i el van deixar allà. Necessito saber què va passar».