Aldarulls a l’aeroport

Un turista, condemnat a un any i quatre mesos de presó a Mallorca

El jove va destrossar un ordinador, es va colar en un avió i va agredir tres guàrdies civils i un vigilant l’agost del 2017

Un turista, condemnat a un any i quatre mesos de presó a Mallorca
3
Es llegeix en minuts

Mitjans d’agost del 2017 a Son Sant Joan –l’aeroport de Palma de Mallorca. L’aeroport és un formiguer de turistes que van i venen de les seves vacances a Mallorca. Un jove francès de 25 anys arriba a la porta d’embarcament per agafar l’avió que el portarà de tornada al seu país. Però aquella nit no dormirà a casa seva, sinó entre reixes. I passarà tota la setmana a presó per destrossar un ordinador del taulell, entrar per la força a l’avió i emprendre-la a puntades de peu i cops de puny contra tres guàrdies civils i un vigilant que pretenien treure’l. I tot per haver perdut la targeta d’embarcament.

Un any i quatre mesos de presó

El jove ha sigut condemnat ara a un any i quatre mesos de presó i a pagar diverses multes i indemnitzacions per aquell dia de fúria. Eran un quart de nou del matí del 17 d’agost del 2017 quan el turista va arribar a la porta D94 de l’aeroport de Palma. Tenia un problema: havia extraviat la seva targeta d’embarcament. El personal de la companyia aèria el va informar que havia d’esperar que passessin la resta de passatgers.

Algun cable es va creuar al cap del turista. Iracund pel contratemps, va clavar un fort cop al taulell i va trencar l’ordinador que hi havia. Es va colar llavors a la passarel·la, apartant tot aquell que es creuava al seu camí, va entrar a l’avió i es va allotjar al seu seient de la fila 12. I no pensava moure’s d’allà.

El personal de cabina va intentar convèncer-lo perquè sortís i solucionés la pèrdua de la seva targeta d’embarcament, ja que sense comprovar les seves dades no podia volar. No els va fer cap cas, de manera que es va informar de l’ocorregut el comandant i aquest va alertar la Guàrdia Civil. 

Violent forcejament

Tres agents de l’institut armat i un vigilant de seguretat van entrar a l’avió. Tampoc la presència dels uniformats el va intimidar. I va continuar sense aixecar-se. La tensió va anar en augment fins que el turista va arremetre contra ells. Hi va haver un violent forcejament durant el qual va intentar tres vegades treure la pistola als guàrdies civils, que van rebre puntades de peu i cops de puny abans d’aconseguir reduir i detenir el turista. 

El jove va ingressar a presó per ordre del jutge de guàrdia. Va estar sis dies empresonat, fins que va dipositar una fiança de 2.000 euros i, aquesta vegada sí, va poder tornar a casa.

L’acusat es va negar a sortir de l’avió i va intentar arrabassar la pistola als guàrdies civils durant el forcejament

El balanç de danys no va ser poca cosa. A més de l’ordinador destrossat, propietat d’Aena i valorat en 730 euros, tant els tres guàrdies civils com el vigilant de seguretat agredits van patir lesions de diversa entitat. La pitjor part se la va emportar el vigilant, que va patir un traumatisme al genoll dret amb contusió al lligament i va estar 15 dies de baixa.

Acord de conformitat

Notícies relacionades

El cas va acabar als tribunals. La fiscalia va imputar al jove diversos delictes i va reclamar per a ell una condemna de presó. El ministeri públic i l’advocada defensora van arribar a un acord de conformitat. L’acusat va comparèixer en un jutjat penal de Palma, on va reconèixer els fets i va acceptar les penes pactades per delictes de danys, atemptat, lesions i maltractament d’obra. Per aquests va acatar un any i quatre mesos de presó, 2.160 euros de multa i indemnitzar amb un total de 2.730 euros els guàrdies i el vigilant ferits. També haurà de pagar a Aena els 730 euros de l’ordinador que va destrossar.

La pena de presó, com van acordar les parts, no la complirà si abona aquestes compensacions i no torna a cometre delictes en els pròxims tres anys.