Baralla a Lugones

Treu un ull a un home en una discussió de trànsit a Astúries

  • L’agressor, de 27 anys i ja a la presó, va agredir a cops de puny un conductor de 57 i li va causar la pèrdua del globus ocular esquerre

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat d’instrucció número 2 de Siero, en funcions de guàrdia, va decretar ahir presó provisional, comunicada i sense fiança per a un home, nascut el 1993, per la suposada comissió d’un delicte de lesions després d’una discussió de trànsit que va tenir lloc diumenge a la tarda, al carrer Río Nora de Lugones (Siero). L’individu, suposadament, va colpejar en diverses ocasions la víctima, de 57 anys, i, com a conseqüència de l’agressió, va patir un tall a la parpella inferior de l’ull esquerre, amb sortida del globus ocular de la cavitat.

El ministeri fiscal va sol·licitar l’ingrés a presó provisional del presumpte agressor per la gravetat dels fets, que podrien emmarcar-se en un delicte de lesions de l’article 149 del Codi Penal, sense perjudici que aquesta qualificació es pugui modificar en la instrucció, i al considerar que hi ha risc de fuga. I el jutge la va aprovar.

El presumpte agressor haurà d’asseure’s més endavant al banc dels acusats per ser jutjat pels fets, ocorreguts a les 16.38 hores de diumenge passat, en plena via pública, al carrer Río Nora de Lugones.

Notícies relacionades

Un succés similar va ocórrer passar a l’estiu del 2011, a Candás, on un veí va perdre l’ull dret després de rebre una pallissa durant les festes de la Sardina. La Fiscalia va sol·licitar nou anys de presó per a un dels processats i 21 mesos per a un altre dels agressors, així com el pagament d’indemnitzacions per més de 103.000 euros per als dos acusats.

«Mira, xaval, ¿què? Eh, burro»

Un vídeo mostra l’agressió en què un home treu l’ull esquerre a un altre. En plena via pública, el presumpte agressor s’encara amb la seva víctima, en to amenaçador, i li diu: «¿Què, què? Mira, xaval, ¿què? Eh, burro». Després, deixa anar diversos cops de puny a l’home, que cau a terra i, a l’aixecar-se, ja s’emporta les mans a l’ull. «Pareu, pareu, pareu», és el següent que se sent, dels testimonis, i fins i tot plors. L’agressor es va justificar amb un: «Tu has vist com s’ha posat, ¿no?».