Sevilla

Mor una àvia i hi ha tres ferits greus en l’incendi d’un geriàtric

L’ajuntament ha traslladat els usuaris del centre al pavelló poliesportiu San Pablo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una dona d’uns 80 anys ha mort i tres persones més han resultat ferides greus en l’incendi d’una residència de gent gran del carrer de Baltasar Gracián de Sevilla ocorregut poc abans de la mitjanit.

Segons han informat a Efe fonts del 112 i Emergències de l’ajuntament, cap a les 22.40 hores de dimarts s’ha rebut un avís que alertava que s’havia iniciat un incendi en aquesta residència, on s’ha dirigit de manera immediata un grup de bombers, policia local i Emergències Sanitàries.

A més de la víctima i les tres persones ferides greus que han sigut traslladades a hospitals, hi ha 68 avis entre il·lesos i ferits lleus a causa d’aquest succés.

La policia local ha tallat l’accés al carrer i ha avisat que no se circuli per allí, i ha informat en les seves xarxes socials que «és precís deixar lliures les vies per a accés i sortida dels serveis d’emergències», alhora que l’ajuntament ha activat el pla d’emergències local.

A la zona, situada a prop de l’estació de Santa Justa, es troben desenes de veïns que han sortit al carrer en una nit gèlida per ajudar en el que puguin els avis, aportant-los mantes i mascaretes, ja que han sortit al carrer molt de pressa només amb el pijama o bates, amb la temperatura vorejant els zero graus.

Es desconeix la xifra total de persones desallotjades, tot i que la residència té una capacitat per a 108 persones.

Per treure les persones al carrer s’ha hagut d’organitzar una cadena humana, que ha anat treballant de manera coordinada per posar els avis fora de perill.

Encara no se saben les causes de l’incendi, tot i que es creu que ha pogut començar en la tercera planta de la residència, on se centren les tasques dels bombers.

San Pablo

L’Ajuntament de Sevilla ha traslladat al pavelló poliesportiu San Pablo els 68 avis evacuats amb ferides lleus o il·lesos després de l’incendi.

Segons ha informat Emergències de l’ajuntament en les seves xarxes socials oficials, totes les persones que han sigut desallotjades en l’incendi de la residència del carrer de Baltasar Gracián han sigut traslladades al centre esportiu, a l’avinguda de Kansas City.

Notícies relacionades

L’ajuntament ha habilitat la pista central del pavelló per ubicar una sèrie de llits improvisats perquè els avis passin la nit i s’ha instal·lat un punt d’informació per als seus familiars en una de les portes del recinte, ja que pel protocol de prevenció davant la Covid no poden accedir a les instal·lacions esportives.

Tots els avis desallotjats han sigut ja ubicats al pavelló, amb patrulles policials i serveis sanitaris que estaran amb ells tota la nit per atendre’ls en el que necessitin.