Deu detinguts en una operació contra el tràfic de marihuana en diverses localitats catalanes

Mossos, Guàrdia Urbana i Agència Tributària han fet entrades a Barcelona, el Vendrell, Sant Vincenç dels Horts i Olesa de Bonesvalls

marihuana vid 17 100409 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i l’Agència Tributària han desplegat a primera hora del matí d’aquest dimarts una operació contra el tràfic de marihuana en diverses localitats catalanes.

Agents dels dos cossos policials i de l’entitat fiscal han fet entrades a Barcelona, el Vendrell (Baix Penedès), Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) i Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès).

El dispositiu contra el tràfic de marihuana s’ha saldat amb deu detencions, han explicat els Mossos en un comunicat.

S’han confiscat 4.000 plantes de marihuana durant els registres que s’han fet a Barcelona, Sant Vicenç dels Horts, Olesa de Bonesvalls (Barcelona) i el Vendrell (Tarragona), i els investigadors donen per desarticulada l’organització investigada per tràfic de marihuana.

La investigació va començar a l’octubre, quan la Guàrdia Urbana va trobar una plantació en una nau industrial del districte de Sants-Monjuïc de Barcelona que presumptament controlaven unes deu persones que també venien i distribuïen la marihuana, cada una, amb «un rol i unes tasques concretes» assignades.

Notícies relacionades

Els policies també van constatar que els mateixos sospitosos tenien altres cultius ‘indoor’ en diversos punts de Catalunya, i la investigació «es va precipitar després de detectar-se unes filtracions d’aigua en pisos de diversos veïns i comprovar que la tuberia del gas era molt pròxima a la del cablatge elèctric, cosa que accentuava el risc que es produís un incident greu».

Cap a les 7.40 hores d’aquest dimarts s’ha desplegat un dispositiu policial amb nou registres a Barcelona i tres més a Sant Vicenç dels Horts, el Vendrell i Olesa de Bonesvalls, i els deu detinguts estan pendents de passar a disposició judicial en els pròxims dies.