CRIM A VALÈNCIA

Maje i Salva, culpables de l'assassinat del marit d'ella

El jurat considera provat que tots dos van planejar de forma conjunta el crim del marit d'ella

sin-ttulo

sin-ttulo

3
Es llegeix en minuts
Teresa Domínguez, Iganacio Cabanes, Marina Falcó

Culpable de l’assassinat del seu marit. El jurat popular ha dictat el seu veredicte i ha considerat provat per unanimitat que María Jesús M. C., més coneguda com a Maje, va planejar al costat del seu amant, Salvador R. L., acabar amb la vida d’Antonio Navarro, assassinat de vuit ganivetades el 16 d’agost del 2017 després de ser sorprès a traïció en un soterrani del garatge del carrer Calamocha de València on habitualment guardava ella el cotxe. Els membres del jurat, compost per cinc dones i quatre homes, han resolt com a fet provat que Maje va facilitar la clau d’accés a l’esmentat garatge perquè Salva, autor confés de l’assassinat, consumés el crim, informa el diari Levante-EMV, del grup Prensa Ibérica.

Respecte a l’autor material de l’assassinat, l’autoria del qual no es discutia i la seva pròpia defensa va reconèixer, el jurat ha estimat la circumstància atenuant de confessió tardana, a l’haver col·laborat activament en la resolució del cas donant indicacions precises a la policia sobre la ubicació on va amagar l’arma homicida, un ganivet de cuina, de 15,5 centímetres de full, recuperat en un pou de Riba-roja. També han apreciat la circumstància de reparació del mal.

En el cas de l’acusada s’aprecia la circumstància agreujant de parentiu, cosa que no admetia discussió ja que estava casada amb la víctima, amb qui va contraure matrimoni el setembre del 2016. La parella, que no portava ni un any de casats, va tenir una discussió el 4 juny en la que la víctima va fer fora de casa la Maje després de descobrir una nova infidelitat. Aquell mateix dia l’acusada manté una conversa amb un altre dels seus amants, Tomás, en la qual li diu expressions cap al seu marit com: «Em satura, m’atabala, l’odio, vull que es mori, no l’aguanto, tant de bo es mori, això ho pagarà car, he pensat a acabar amb la seva vida».

El jurat també ha manifestat la seva oposició a què se’ls concedeixi qualsevol tipus d’indult a cap dels dos acusats.

«No vull que fallis»

Entre les proves en què el jurat ha fonamentat el seu veredicte de culpabilitat hi ha el testimoni del mateix coacusat, que va reconèixer en la vista oral que Maje li va encarregar matar al seu marit i li va especificar: «No vull que fallis». Indicant-li el dia i lloc en què havia d’acabar amb la seva vida. Per a això l’acusada es va assegurar que Antonio hagués estacionat el cotxe a la plaça del garatge i li va facilitar al seu amant la clau amb què podria accedir a l’interior.

Així mateix, una altra de les proves clau ha sigut la conversa dels dos acusats que va aconseguir gravar la policia en una cafeteria d’un centre comercial de Torrent, on se’ls escolta parlar sobre la coartada de les claus.

El fiscal demana 22 anys

Notícies relacionades

El fiscal Vicente Devesa sol·licita 22 anys de presó per a Maje, dona del mort i presumpta inductora de l’assassinat, a l’apreciar la circumstància agreujant de parentiu. Per a l’autor material del crim demana 18 anys de presó. Per part seva, l’acusació particular, exercida pels lletrats Miguel Ferrer i Patricia Cogollos, va rebaixar la seva petició inicial de pena per a l’assassí confés de 20 a 16 anys de presó, al tenir en consideració la seva confessió, on va incriminar directament la viuda d’Antonio Navarro, per a qui exigeix 25 anys de presó.

La defensa de Salvador R. L., representat per la lletrada María Julita Martínez, va modificar les seves conclusions i va sol·licitar una pena de set anys i mig per al seu client al reconèixer l’assassinat però apreciar les circumstàncies atenuants de confessió tardana i reparació del mal després d’aportar documentació que acredita la seva intenció de consignar el pla de pensions que tenia contractat Salva en favor de la família de la víctima. Mentre que els lletrats de la defensa de Maje, Javier Boix i Alicia Andújar, van mantenir la petició de lliure absolució de la seva representada.

Temes:

Assassinats