INVESTIGACIÓ DE LA GUÀRDIA CIVIL

Troben sang a la casa de l'home desaparegut a Gran Canària

El jutge encarregat del cas investiga per homicidi la dona, el fillastre, el cunyat i la sogra, que segueixen en llibertat

José Delgado, taxista a Teror, va ser vist per última vegada el 8 de desembre. La investigació apunta a un mòbil sentimental per al crim

unnamed

unnamed

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

La Guàrdia Civil ha trobat restes de sang a la casa de José Delgado, el veí de Teror (Gran Canària) que està desaparegut des del 8 de desembre, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. Delgado, de 57 anys, treballava de taxista i va acudir aquell diumenge a cuidar la seva mare.

La setmana passada, els guàrdies civils van escorcollar la casa del fillastre, de la dona i la del cunyat del desaparegut. També un terreny situat al costat de la casa del cunyat i un pendent davant la casa del matrimoni. El laboratori de Criminalística de la Guàrdia Civil analitza ara aquestes restes de sang trobades a la casa familiar.

El jutge d’Arucas encarregat de les investigacions ha imputat per un delicte d’homicidi la dona de Delgado, el seu fillastre, el seu cunyat i la seva sogra. Tots quatre estan en llibertat. Les investigacions han detectat nombroses contradiccions entre les versions de la dona i la família política del desaparegut. El jutge considera que hi ha «indicis racionals» de la comissió d’un delicte d’homicidi per part dels quatre investigats.

El misteri del telèfon

La seva dona va assegurar que havia estat amb Delgado el dia anterior de la desaparició i que tots dos havien acudit a fer unes gestions a l’ajuntament, però la imatge de l’home no apareix a les càmeres de seguretat que han sigut revisades pels investigadors de la Guàrdia Civil. A cap document consta tampoc que Delgado passés per allà aquell dia.

A més, el seu telèfon mòbil va deixar de donar senyal als afores del poble dos dies abans de la desaparició i estava perdut. Posteriorment, durant el confinament, la dona va comunicar que l’havien trobat mentre netejaven la vivenda i el va entregar a la Guàrdia Civil.

El diari ‘La Provincia’ va revelar que l’home havia tingut problemes amb el seu fillastre, que té 28 anys, a qui retreia agafar diners i fins i tot un anell de la seva mare. També, que la versió de la dona és que dilluns ella va estar amb el seu marit i després es va posar a fer la migdiada mentre mirava a la televisió l’emissió de Sálvame. Llavors, sempre segons la seva dona, l’home va sortir a fer un tomb i ja no va tornar.

Sense roba

Notícies relacionades

Un altre detall que ha estranyat els investigadors va ocórrer quan van ser a la casa familiar a fer la primera inspecció ocular. A penes quatre dies després del succés, la família va explicar que ja s’havia desfet de la roba del desaparegut.

Les investigacions han esbrinat també un possible conflicte sentimental. Pel que sembla, la dona de Delgado sospitava que el seu marit tenia una aventura amb una altra dona. En la investigació de la desaparició de José Delgado participen ja psicòlegs de la Unitat d’Anàlisis de Comportament de la Guàrdia Civil, que van prendre declaració als quatre familiars investigats.