ESPERA QUE RESOLGUI EL SUPREM

L'Audiència de Barcelona manté en llibertat Joaquim Benítez, el pederasta dels Maristes

El tribunal desestima els recursos presentats per la fiscalia i les acusacions particulars i espera la resolució del Suprem

zentauroepp47948296 benitez maristas190429132735

zentauroepp47948296 benitez maristas190429132735 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La secció 21 de l’Audiència de Barcelona ha decidit aquest dilluns mantenir en llibertat provisional Joaquim Benítez, condemnat a 21 anys i nou mesos de presó per abusar sexualment de quatre exalumnes dels Maristes entre el 2006 i el 2009.

El tribunal ha optat per desestimar els recursos presentats per la fiscalia i les acusacions particulars i esperar a la resolució del Suprem.

Entre els seus arguments, l’Audiència destaca que Benítez ha complert els requisits que li va exigir el tribunal per mantenir la llibertat provisional.

Notícies relacionades

Tan sols fa una setmana que la principal víctima del pederasta confés, l’exprofessor de gimnàstica Joaquim Benítez, va tornar a demanar a l’Audiència de Barcelona el seu ingrés a la presó. En el recurs contra la decisió dels jutges de no empresonar el processat, l’advocada Ester García López, que representa A. B., afirmava que el fet que l’exdocent estigui lliure «suposa un detriment per a la integritat psicològica» de les víctimes i «un retard per a la seva recuperació emocional», alhora que reitera que existeix risc de fuga i de reincidència. 

Al maig, l’Audiència de Barcelona va denegar el seu ingrés a la presó al·legant que no hi ha raons «objectives» per acordar el seu empresonament i va recordar que la sentència encara no és ferma, ja que es pot presentar recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). .