VIOLACIÓ I ASSASSINAT

El TSJG examina la condemna a presó permanent de l'assassí de Diana Quer

La defensa d''el Chicle' reclama que es repeteixi el judici

zentauroepp51097684 graf7495  santiago de compostela  26 11 2019   imagen de la 191130140532

zentauroepp51097684 graf7495 santiago de compostela 26 11 2019 imagen de la 191130140532 / Xoan Rey

2
Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia de Galícia revisa aquest dimarts el recurs de l’assassí de Diana Quer, José Enrique Abuín Gey, àlies ‘el Chicle’, per la presó permanent revisable a què va ser condemnat. 

Juan Carlos Quer, el pare de la jove segrestada i assassinada després de la seva desaparició el 22 d’agost del 2016 després d’anar a una festa a A Pobra do Caramiñal (la Corunya), confia que l’Alt Tribunal Gallec desestimi el recurs d’apel·lació i confirmi la sentència.

«Va ser un judici net, amb totes les garanties per al detingut, per qui van passar ingents pèrits, guàrdies civils i, al llarg de totes les proves practicades, van determinar el que no podia ser de cap altra manera, determinar que aquest individu només va detenir Diana amb un mòbil que era l’agressió sexual i el posterior assassinat», ha dit Quer, que ha arribat amb mascareta a la seu del TSXG.

En aquesta línia, ha lamentat que «poques persones en aquest país han dit ‘no és no’ d’una manera tan explícita per pagar amb la seva vida, per pretendre defensar la seva integritat sexual i la seva vida davant una mala bèstia». Així, ha criticat que la lletrada d’Abuín Gey «al·ludeix a la falta de transparència en un procediment judicial que, amb tot el dolor, va ser retransmès a tots els ciutadans espanyols fins i tot en els detalls més escabrosos».

Defensa de la presó permanent

«Del tribunal espero justícia, res més que justícia», ha indicat Juan Carlos Quer, que confia que el recurs d’apel·lació presentat per l’únic condemnat pel crim de la seva filla sigui desestimat.

A més, ha carregat contra aquells que estan en contra de la presó permanent revisable a l’assenyalar que «crida poderosament l’atenció que curiosament els partits progressistes, aquells que diuen lluitar pels drets de la dona, per la llibertat sexual de la dona, i protegir i emparar els seus drets, avui no estiguin aquí».

Visiblement emocionat, l’empresari ha condemnat que «qualifiquin la presó permanent revisable com una pena inhumana quan els inhumans són els subjectes capaços de cometre aquestes atrocitats» i ha citat altres casos com el de Laura Luelmo que, segons el seu parer, és «un crim que es podia haver evitat».

També, ha apuntat que va presentar al Congrés 3.200.000 firmes a favor de la presó permanent revisable, de «persones de totes les ideologies» que «entenen que aquest tipus d’individus solen ser reincidents», ha emfatitzat.

Nou judici

Notícies relacionades

En la vista d’apel·lació, demorada per la pandèmia, s’exposarà al recurs presentat per l’advocada d’ofici d’Abuín Gey, María Fernández Álvarez, que va recórrer la pena de presó permanent revisable que se li va imposar per un delicte d’assassinat amb traïdoria subsegüent a un altre contra la llibertat sexual.

La lletrada sol·licita que es declari la nul·litat de la vista oral, que es torni la causa a l’Audiència Provincial de la Corunya, amb seu a Santiago, i que se celebri un nou judici perquè, segons exposa en el seu escrit d’apel·lació, «es van vulnerar» les garanties i drets bàsics del seu patrocinat.