ELS PALLARESOS (TARRAGONA)

Investiguen si una residència amb 15 morts va rebutjar l'ajuda de l'Exèrcit

L'ajuntament, governat per independents, el PSC i Cs, va presentar la denúncia contra la residència Nostrallar, de titularitat privada

La Fundació Catalana de Suport a la Gent Gran ho desmenteix i assegura que els militars sí que van estar desinfectant algunes zones del centre

53066891 60

53066891 60

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La Fiscalia de Tarragona ha obert una investigació a una residència dels Pallaresos on han mort almenys quinze avis per coronavirus. La investigació s’inicia després de la denúncia de l’ajuntament d’aquesta localitat, en què s’apunta que la direcció del centre suposadament hauria rebutjat que l’Exèrcit desinfectés les seves instal·lacions.

Segons han informat fonts pròximes al cas, el ministeri públic ha encarregat als Mossos d’Esquadra que investiguin la gestió de la residència Nostrallar, gestionada per l’entitat privada Fundació Catalana de Suport a la Gent Gran. En la denúncia, que va ser avançada pel diari ‘El País’, l’Ajuntament dels Pallerosos (Tarragona) acusa la direcció de la residència d’haver comès negligència en la cura dels avis que viuen en aquest centre. Almenys 15 dels 140 interns han mort per coronavirus i hi ha gairebé 50 contagiats més.

La direcció ho nega

Notícies relacionades

Per la seva banda, la direcció de la residència ha fet públic un comunicat en què manté que «en cap moment» es va impedir el pas als efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) i prova d’això, assegura, és que dilluns passat l’Exèrcit va desinfectar algunes zones de l’asil, com diversos jardins interns i espais comuns.

La mateixa direcció de la residència, sempre segons la seva versió, va encarregar en els últims dies desinfectar les instal·lacions a l’empresa Sedesa. A més, ha contractat professionals per suplir les baixes dels treballadors afectats. «Nostrallar mai posaria en perill la salut dels residents per cap motiu, i menys, ideològic», afegeix el comunicat, que demana a les formacions polítiques de l’Ajuntament dels Pallerosos, que està governat per una coalició d’independents, el PSC i Cs, que no «difonguin notícies sense confirmar» i que les contrastin prèviament.