NOVA ORDRE

La Policia Nacional ordena reforçar la vigilància a les nits

Una circular aprovada dissabte vol evitar «l'errònia sensació d'impunitat» que alguns ciutadans tenen quan cau el sol

Els agents han detectat molts 'runners', caminants nocturns i també la celebració de «festes privades» i bacanals en pisos

coronavirus-rioja-2

coronavirus-rioja-2 / Alvaro Barrientos (AP)

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

La Policia Nacional va dictar dissabte passat un ofici dirigit a totes les Direccions Superiors en el qual ordena reforçar «les mesures nocturnes» per fer complir l’estat d’alarma, segons el document firmat pel Director Adjunt Operatiu, el comissari principal José Angel González, que ha conegut EL PERIÓDICO.

Aquest augment del desplegament policial pretén evitar que alguns ciutadans que se salten l’estat d’alarma tinguin una «errònia sensació d’impunitat» a les nits, especialment els caps de setmana i dies festius, segons l’ordre interna dictada aquest cap de setmana.

La nova decisió de la Policia pretén augmentar la vigilància sobre «el moviment de persones i vehicles», així com la «limitació de la circulació o la permanència de persones o vehicles en horaris i llocs determinats». També recull un augment de controls nocturns «a les fronteres interiors terrestres» i la «implantació de les mesures reactives necessàries en cada cas». L’ordre disposa que es comuniqui aquest reforç a altres cossos policials que participen en la vigilància del compliment de l’estat d’alarma.

Un exfutbolista

Fonts de la Policia Nacional van explicar a aquest diari que la decisió arriba per mirar de controlar dos focus diferents de violacions de l’estat d’alarma. «Estem detectant que algunes persones surten a córrer o a caminar de nit, fins i tot amb frontals col·locats al cap», asseguren. Va ser el cas, per exemple, d’un exfutbolista, que va ser internacional amb la selecció espanyola, sorprès una matinada de la setmana passada quan caminava pels afores de la seva ciutat.

Notícies relacionades

Més preocupant, segons les mateixes fonts, és que a les nits dels caps de setmana i vigílies de festius s’ha detectat la celebració d’algunes «festes privades, gairebé sempre amb drogues». Va ser el cas d’una orgia que els Mossos d’Esquadra van avortar en un pis de l’Eixample la nit del divendres 20 de març.

A Madrid ja hi ha hagut algunes d’aquestes festes privades localitzades i avortades per la Policia Nacional i la Policia Municipal. En una hi participaven tots els veïns d’un bloc de vivendes del barri de Tetuán; en una altra, quatre dones i dos homes despullats van ser interromputs pels agents.