A GRANADA

La persecució d''El Banano' després d'atropellar un guàrdia civil condueix a una macroplantació de marihuana

El sospitós, després de fugir, es va refugiar en un domicili amb 2.500 plantes on va ser finalment arrestat

Veïns de Granada capten en vídeos el desembarcament policial per capturar un delinqüent de 24 anys i nombrosos antecedents

granada / periodico

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho / Guillem Sánchez

Es tractava de buscar l’home que, minuts abans, s’havia saltat la quarantena i, a més, havia atropellat un agent de la Guàrdia Civil de Granada en un control de trànsit i havia fugit posteriorment. Però l’operació policial no només va permetre detenir l’agressor en poc temps, sinó que al registrar el bloc de vivendes on aquest va provar d’ocultar-se van trobar també una enorme plantació de marihuana, amb 2.574 plantes 6,5 quilos de droga ja preparada per vendre.  

La detenció d’R. F., un perillós delinqüent de 24 anys amb un ampli historial delictiu i anomenat ‘El Banano’, ha desencadenat la tensió al seu lloc de residència, Pinos Puente, a l’àrea metropolitana de Granada, ja que els amos de la droga clamen venjança per haver sigut descoberts i perdre tot el negoci. Així ho demostren els nombrosos àudios que corren com la pólvora per les xarxes socials i els mòbils dels veïns de la zona, i en els quals els perjudicats criden a prendre represàlies contra la família d’‘El Banano’. De moment, no obstant, fonts de la Guàrdia Civil confirmen que no s’ha produït cap incident.

Es va saltar dos controls

Tot va començar cap a les 13 hores del divendres 27 de març. Segons explica la Guàrdia Civil, l’individu va ser sorprès per una patrulla als afores de Pinos Puente i aquests van provar de detenir-lo al tenir diverses requisitòries pendents. A bord del seu vehicle d’alta gamma, va provar de fugir en direcció a Granada capital, on es va trobar un dispositiu de la Guàrdia Civil per vigilar els desplaçaments en ple estat d’alarma a causa del coronavirus. Lluny d’aturar-se, el jove va atropellar els agents i va continuar la seva fuga cap al barri d’Almanjáyar, on va intentar ocultar-se dels agents que el perseguien a l’interior d’una vivenda, i on va deixar abandonat el vehicle on s’apreciava l’impacte del cop. Un dels agents atropellats va resultar ferit i va haver de ser derivat a l’Hospital de Traumatologia, on va ser donat d’alta hores després.

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil va assetjar l’edifici on s’ocultava l’agressor, i va començar el registre de tots els pisos de l’immoble per trobar l’escapat, una operació captada per nombrosos veïns amb els seus telèfons mòbils. L’home havia entrat per la força en un dels apartaments i en va mantenir retinguda la llogatera amenaçant-la perquè no el delatés, tot i que finalment els agents van aconseguir localitzar-lo i alliberar la dona. No obstant, la sorpresa dels guàrdies va ser majúscula al comprovar que alguns dels apartaments de l’edifici eren buits i dedicats al cultiu interior de marihuana, igual com el pati interior de l’immoble. En total, els agents van confiscar 2.574 plantes de ‘Cannabis sativa’ en avançat estat de creixement i de 6,5 quilos de marihuana ja disposada per vendre.

L’autor de l’atropellament, per la seva part, ha ingressat ja a la presó després de prestar declaració judicial i acusat dels delictes d’atemptat a agent de l’autoritat amb resultat de lesions, violació de domicili, detenció il·legal, i contra la seguretat del trànsit per conducció temerària. Així mateix, fonts policials confirmen que comptava amb quatre requisitòries judicials, una de les quals n’ordenava l’ingrés a la presó.