CORONAVIRUS

VÍDEO | La plantofada d'un policia a un noi: «La cervesa no és de primera necessitat»

L'home anava armat amb una espècie d'espasí o barra de grans dimensions oculta sota la roba quan va ser detingut

Un altre agent dona una plantofada a un veí del conflictiu barri de Pajarillos, a Valladolid, abans de posar-lo al cotxe patrulla

whatsapp-video-2020-03-23-at-114445 vid 23 121859 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +

Amb una llauna de cervesa en una mà, el noi planta cara a la parella de policies que l’ha parat al carrer per informar-lo que està infringint les mesures imposades per l’estat d’alarma. Un dels agents l’adverteix: «Una cervesa no és res de primera necessitat, no em vinguis amb històries». Davant de la insistència de l’home, l’altre policia li demana que li faciliti el seu document d’identitat, però l’home no obeeix.

«¿No te’l saps? Doncs al cotxe», li ordenen mentre li treuen de les mans la beguda i li exigeixen que entregui el que porti a les butxaques. Llavors, el jove es posa la mà als pantalons i treu una altra llauna, que posa a la part superior del vehicle policial. Els agents insisteixen que es desfaci de tot el que té, però ell intenta recuperar la beguda que havia deixat a sobre del cotxe, sense que els policies els ho permetin. Llavors, es posa les mans dins de la roba i l’agent li diu: «Treu-te les mans de les butxaques». L’home s’aixeca la samarreta i, de sobte, extreu de la seva cintura una arma, una espècie d’espasí o barra extensible llarga i fina.

Un dels agents li dona una plantofada i l’introdueix a la part posterior del vehicle, detingut. La dona que grava el vídeo des de la seva finestra, li crida: «Mira amb què el troben, amb el que peguen els vandàlics. ¡Pocavergonya! Tots tancats perquè la gent no s’encomani i ell al carrer fent qui sap quines coses». Després, felicita la Policia: «¡Bravo per vostès que estan al capdavant de tot això!».

Una altra plantofada a Valladolid

Notícies relacionades

L’altre incident va passar a la ciutat de Valladolid. Dos policies patrullen pel barri de Pajarillos, una de les zones més conflictives de la capital de Castella i Lleó, habitual punt de mercadeig de drogues. Els agents identifiquen dos veïns que són al carrer Faisán. A un d’ells li ordenen pujar al cotxe patrulla, llavors l’home fa un moviment i el policia el bufeteja. En la gravació, una veu de dona diu: «Estan pegant el Julito».

whatsapp-video-2020-03-23-at-114445-1 vid 23 121757 / periodico

Les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat recorden que anar al supermercat a comprar únicament cervesa i productes similars no està permès i pot comportar una sanció de fins a sis-cents euros, al no tractar-se de béns «de primera necessitat». La Policia està revisant aquests dies les bosses de comprar d’aquelles persones que surten del mercat per evitar que es produeixin abusos en l’ús dels permisos per sortir al carrer. A Punta Umbría (Huelva), dos veïns van ser denunciats dissabte passat per desplaçar-se a un establiment només per proveir-se d’ampolles de cervesa. Una tercera persona va ser multada en aquesta mateixa localitat per comprar dues bosses de patates fregides.