DESGRÀCIA FAMILIAR

Tres morts a Curtis (la Corunya) per intoxicació de monòxid de carboni

Els morts són un matrimoni d'octogenaris i el fill de tots dos, de 52 anys

zentauroepp51481943 graf3686  curtis  a coru a   22 12 2019   vista de la vivien191222225910

zentauroepp51481943 graf3686 curtis a coru a 22 12 2019 vista de la vivien191222225910 / Eliseo Trigo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Tres persones han mort aquest diumenge a la seva vivenda de Fisteus, a Curtis (la Corunya), per inhalació de monòxid de carboni procedent d’un generador de corrent.

Segons han informat fonts del 112 i del 061, la trucada d’alarma s’ha fet cap a les 16.50 hores, quan s’ha localitzat les tres persones mortes a l’interior d’una vivenda.

Els morts són un matrimoni d’octogenaris, que han sigut localitzats morts al seu llit, i el fill de tots dos, de 52, que es trobava en un garatge en el qual estava funcionant un generador de corrent a combustible, que s’estudia com a possible causa de la intoxicació.

Possible tall d’electricitat

Fonts de la investigació apunten que la vivenda podria haver patit un tall d’electricitat, cosa que explicaria que els ocupants fessin servir el generador, el qual hauria acumulat gasos per les hores que va estar encès després de l’apagada que va provocar el temporal.

En l’operatiu han participat efectius del GES de la localitat, agents de la Guàrdia Civil i Bombers de Betanzos, així com personal sanitari del 061 i integrants del grup d’intervenció psicològica en catàstrofes, per atendre els familiars dels morts.

Els cossos els ha trobat un altre fill de la parella, que s’ha acostat fins a la residència familiar.

L’alcalde local, Javier Caínzos, també va anar-hi i es va mostrar molt afectat per una tragèdia que ha sacsejat aquesta família de ramaders bastant coneguda.

Succés similar a la localitat de Malpica

També a la província de la Corunya, a la localitat de Malpica, dues persones han necessitat assistència mèdica aquesta tarda a l’intoxicar-se en una vivenda amb el monòxid de carboni procedent d’un escalfador en mal estat.

Segons les dades facilitades al 112 Galícia, les dues persones intoxicades van ser traslladades a l’Hospital de la Corunya.

Notícies relacionades

Els fets van passar al lloc d’A Seaia, cap a les 14.25 hores. En aquell moment, Urgències Sanitàries de Galícia-061 alertava de l’ocorregut al 112 Galícia.

De seguida, els gestors del CIAE 112 Galícia van posar la situació en coneixement dels Bombers de Bergantiños, del GES de Ponteceso, de la Guàrdia Civil i de Protecció Civil.