Investigació

L'assassí de Marta Calvo podria haver actuat a Catalunya, Madrid i Itàlia

La investigació sobre el presumpte homicida s'estén a punts per on s'havia mogut

martacalvo levante

martacalvo levante

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les Forces i Cossos de Seguretat han traslladat a Catalunya i Madrid, i també a les autoritats italianes, el mètode de Jorge Ignacio P. J., el detingut per la mort de la jove Marta Calvo, per si es detectessin casos de víctimes en circumstàncies similars a les que estan en investigació a València. Així ho ha confirmat aquest dijous el delegat del Govern al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio.

A més de la desaparició de Marta Calvo, de qui no es tenien notícies des del 7 de novembre il’esquarterament de la qual ha admès el detingut després d’una mort accidental mort accidentalmentre mantenien una trobada sexual amb droga, els investigadors tenen en estudi quatre casos més al País Valencià:el de dues dones que exercien la prostitució a València i que van morir després de circumstàncies similars –reoberts judicialment– i dues dones més que acusen el detingut d’intoxicar-les amb cocaïna durant pràctiques conegudes com a ‘festa blanca’.

Sobre Marta Calvo, Fulgencio ha confirmat que dilluns passat es van trobar restes biològiques a la casa que van registrar els agents a Manuel, on vivia de lloguer Jorge Ignacio i des d’on la noia va enviar la ubicació a la seva mare. Les restes es van enviar al laboratori central de l’ADN de Madrid i s’està pendent de la seva anàlisi, que s’ha demanat per urgència per contrastar amb les mostres obtingudes de la mare de la jove.

Anàlisi de l’ADN

«Normalment triguen tres o quatre setmanes, però esperem tenir els resultats en una setmana», ha assenyalat el delegat.

Sobre si s’ha ampliat el focus de la investigació, ha reiterat que davant d’un mètode que pot semblar repetitiu, fa que allò que s’hi assembli se sotmeti a noves anàlisis». «Cal reobrir, sol·licitar quan les investigacions estan tancades el permís judicial i, per tant, estem analitzant diversos casos, no només aquí, si no que, amb bon criteri, s’han traslladat a llocs on aquest individu s’ha estat movent».

Notícies relacionades

Per això, ha confirmat que el cap superior de Policia del País Valencià «va traslladar aquest tema a Catalunya, Madrid i les autoritats italianes, on aquest ciutadà s’ha estat movent». Es tracta, segons ha precisat, d’«una aportació d’informació perquè es valori per part policial i si corresponen els moviments d’aquest individu i casos amb certa similitud».

Preguntat per si també es valora que la mare del detingut, resident a les Balears, hagi pogut col·laborar d’alguna manera amb ell, Fulgencio ha concretat que s’ha «de determinar no només la mare del detingut, sinó alguna persona més». «Els cossos policials no descarten mai possibles col·laboracions i qualsevol hipòtesi és factible», ha dit, tot i que el resultat d’aquesta investigació «el determinaran interrogatoris i testimonis» que es puguin recollir.

Temes:

Assassinats