Detingut un empresari a Jaén que va abandonar el cadàver d'un immigrant en un centre de salut

La víctima, de 31 anys, treballava en la seva explotació agrària sense contracte collint oliva

zentauroepp49412852 03 07 2019 veh  culo de la guardia civil en imagen de archiv190811182624

zentauroepp49412852 03 07 2019 veh culo de la guardia civil en imagen de archiv190811182624 / GUARDIA CIVIL

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Agents de la Guàrdia Civil han detingut un empresari de Jaén que va contractar de forma irregular un immigrant marroquí que va abandonar en un centre de salut quan aquest va tenir un infart mentre treballava en la recollida d’oliva a la seva finca. La víctima va arribar ja cadàver al centre sanitari, mentre que l’empresari, de 34 anys, va fugir després de deixar-lo en una llitera. L’home, que està en llibertat amb càrrecs a l’espera de passar a disposició judicial, està acusat d’un delicte social.

Tot va passar el cap de setmana passat. Des de la Guàrdia Civil van explicar que el difunt, de 31 anys, no tenia contracte de treball ni la documentació en regla. Les primeres hipòtesis apunten que va poder tenir un infart quan es trobava collint olives a la finca que l’ara detingut posseeix al petit municipi de Pozo Alcón. Segons ha transcendit, l’empresari el va recollir junt amb un altre company a la vivenda que tots dos ocupaven de forma il·legal a primera hora del matí i després de formalitzar una menad’acord verbal de treball, els va conduir a la finca.

Notícies relacionades

Durant la jornada de treball, la víctima es va desplomar a terra. L’empresari va traslladar els dos joves a un centre de salut, on va arribar reclamant atenció mèdica perquè un d’ells es trobava en mal estat. Tot just deixar-lo en una llitera, va fugir. Van ser els metges que van alertar que el malalt estava ja mort des de feia diverses hores.

Segons explica el diari‘Ideal’ de Jaén, la casualitat va voler que el metge de guàrdia al centre de salut fos d’origen sahrauí, per la qual cosa va poder sol·licitar més detalls del que va passar a l’acompanyant de la víctima, també marroquí i que no parlava espanyol. Després de conèixer els fets, es va alertar la Guàrdia Civil, que gràcies al testimoni d’altres temporers va poder identificar la finca i es va desplaçar junt ambuna inspectora de Treball fins a l’explotació agrària on va ser arrestat l’empresari. Els agents es van sorprendre a més al descobrir que el company del mort, que els va acompanyar fins al lloc, estava sense forces i feia temps que no menjava.