MÉS ENLLÀ DE VALÈNCIA

Investiguen si l'assassí de Marta Calvo va matar més dones

Dues prostitutes van morir per intoxicació de drogues després de mantenir sexe amb l'agressor de la noia de Manuel

GRAFCVA395. ALZIRA (VALENCIA), 06/12/2019.- El sospechoso de la muerte de Marta Calvo, Jorge Ignacio P.J., de 38 años, a su llegada al Juzgado 6 de Alzira (Valencia), que se encargará de la instrucción del sumario sobre los hechos. EFE/Kai Försterling

GRAFCVA395. ALZIRA (VALENCIA), 06/12/2019.- El sospechoso de la muerte de Marta Calvo, Jorge Ignacio P.J., de 38 años, a su llegada al Juzgado 6 de Alzira (Valencia), que se encargará de la instrucción del sumario sobre los hechos. EFE/Kai Försterling / Kai Försterling (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El delegat de Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha anunciat que la investigació a l’autor confés de la desaparició de Marta Calvo s’ha obert a altres comunitats autònomes per comprovar «si aquest modus operandi dels fets té similitud amb casos que han passat en altres circumscripcions».

Fulgencio ha fet aquestes declaracions als mitjans davant de la possible relació de Jorge Ignacio P.J., autor confés de l’homicidi i esquarterament de la noia de 25 anys a Manuel (València), amb la mort, en diferents dates d’aquest any, de dues prostitutes del barri valencià de Russafa que van morir per intoxicació de drogues després de mantenir relacions sexuals amb ell.

El delegat del Govern ha explicat que les actuacions s’han estès als «diferents equips d’investigació territorials» perquè puguin «acarar» les semblances entre els casos: «La investigació s’amplia a altres comunitats autònomes perquè així enteníem que era necessari fer-ho».

Es revisaran els fets que puguin semblar estar relacionats i «en tot cas, sotmetre-ho a investigació» per dilucidar si «allò que va semblar en el seu moment una determinada causa pugui ser-ne una altra». El cos de Marta Calvo encara no ha aparegut.

Investigada una altra desaparició

«El que es fa en aquests casos és provar d’anar reobrint investigacions per veure si és possible que hi hagi connexions, però com una possibilitat més, per no deixar res al descobert. És molt aviat per determinar si hi poden haver connexions o no», ha determinat Fulgencio.

D’altra banda, Fulgencio ha assegurat que el cas d’una noia de Carcaixent (València) és una «desaparició no voluntària» però no té relació amb l’autor confés de la desaparició de Marta Calvo.

Notícies relacionades

La Delegació del Govern, en el cas de la noia de Carcaixent, que falta del seu domicili des de fa una setmana, està «treballant clarament que no sigui una desaparició voluntària», tot i que en un primer moment es va estudiar la possibilitat que fos així.

Ha informat també que la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil se sumarà a la investigació «possiblement» des d’aquest dijous i seguirà amb les línies d’investigació d’aquest cas.

Temes:

Assassinats