A MARTORELL

Detingut per tenir un arsenal d'armes de guerra a casa seva

L'home comprava peces per modificar peces legals

undefined51182155 02 12 2019 sucesos   un detenido en martorell  barcelona  co191202154957

undefined51182155 02 12 2019 sucesos un detenido en martorell barcelona co191202154957 / POLICIA NACIONAL

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha detingut un home que guardava un arsenal amb 16 armes de foc i cartutxos de diferents calibres al seu domicili de Martorell, per la qual cosa ha sigut acusat delsdelictes de dipòsit d’armes de guerra i de municions.

Segons ha informat la Direcció General de la Policia, en el registre del domicili de l’arrestat es van intervenir vuit armes curtes i vuit armes llargues, entre les quals un fusell d’assalt automàtic, diversos dispositius silenciadors, visors telescòpics, diferents peces fonamentals, així com peces conversores capaces de transformar armes semiautomàtiques en automàtiques.

A més, el detingut tenia al seu domicili un taller il·legal per a la modificació, transformació i conversió d’armes legals en il·legals. 

L’operació va ser possible gràcies a la cooperació policial internacional després que els agents de la Policia Nacional fessin una anàlisi de diferents informacions procedents de l’Europol.

Compres per internet

La tasca investigadora va permetre detectar que el detingut, que és titular de diverses llicències d’armes, havia estat adquirint dispositius per modificar el sistema de tret, transformant les armes curtes en pistoles metralladores capaces d’efectuar trets a ràfega.

Notícies relacionades

El detingut adquiria aquestes peces conversores a través d’internet i les introduïa en territori nacional de manera subreptícia per mitjà d’enviaments de paqueteria postal. Aquests dispositius possibiliten l’ús d’armes de tret a tret en manera ràfega, i amb ells es podia assolir una potència de tret de 1.100 cartutxos per minut.

La investigació ha sigut dirigida pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Martorell i realitzada per agents de la Comissaria General d’Informació, en col·laboració amb la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona.