CLAN EUROPEU

La Policia Nacional confisca 631 quilos de metamfetamina a Badalona

Es tracta de la recepció policial més important d'aquesta droga a tot Espanya

L'organització criminal venia la droga en diferents països d'Europa

dinasty-drogas-editado / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional va intervenir el juliol 631 quilos de metamfetamina a Badalona (Barcelona) en un polígon industrial on un grup criminal emmagatzemava la droga per vendre-la per la resta d’Europa. Es tracta, segons explica el cos en un comunicat difós avui, de la confiscació més important d’aquesta droga de tota la història d’Espanya en un mateix registre. En l’operació, dues persones van ser detingudes a Espanya, i quatre més a l’estranger, tot i que la investigació continua oberta. 

Les indagacions policials van començar a principis del 2008, quan l’Europol va advertir que diversos grups criminals utilitzaven Espanya com a magatzem de la droga: tant de cocaïna com de metamfetamina o marihuana. Onze anys després, el juliol del 2019, els agents de la Policia Nacional van entrar en una nau industrial de Badalona on es van trobar 26 capses de cartró. Contenien 40 paquets de metamfetamina cada una. En total: 631 quilos de droga. 

Durant la investigació policial, els agents van descobrir que hi havia un pis franc a la ciutat de Badalona que servia d’amagatall per als traficants: «Des d’allà es desplaçaven a diferents ports de la costa espanyola per descarregar grans quantitats de metamfetamina per a, posteriorment, emmagatzemar-la en una nau industrial als voltants de Badalona per procedir a transportar-la i subministrar-la al mercat negre de tot Europa», afirma el comunicat de la policia.

Notícies relacionades

En aquest pis franc els agents van detenir dos membres de l’organització i van confiscar material informàtic i documental. També van arribar fins a un altre magatzem de l’organització on creixien 100 plantes de marihuana. Hi ha quatre persones més detingudes d’aquest clan, però aquestes ho han sigut en altres països d’Europa.

Rècord a Espanya

Fins aquest registre, la confiscació més important de metamfetamina feta a Espanya va ser el maig del 2019. En aquell registre els agents van trobar 178 quilos de ‘cristall’. Aquesta confiscació de Badalona, doncs, és gairebé quatre vegades més elevada. I pel cos «constitueix tant una fita en la cooperació policial internacional en la lluita contra el crim organitzat com un fort cop al subministrament d’aquesta droga al mercat europeu», diuen al comunicat. Una nota de premsa que arriba un dia després de la macrooperació dels Mossos d’Esquadra al barri de Sant Roc, també a Badalona.