VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Un home assassina la seva dona a Mallorca

La víctima, una alemanya de 59 anys, ha mort apunyalada a la Colònia de Sant Jordi (Ses Salines)

És el quart crim masclista en només una setmana a Espanya

muerta mallorca / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Ika Hoffmann, una dona de 59 anys de nacionalitat alemanya, ha mort cap a les 8.30 hores del matí assassinada per la seva parella, que li ha clavat un ganivet al tòrax i l’abdomen a la Colònia de Sant Jordi, en el municipi mallorquí de Ses Salines. Aquest és el quart assassinat masclista d’aquesta setmana a Espanya.

L’home, de nacionalitat espanyola i que vivia amb la víctima, ha sigut detingut per la Guàrdia Civil.

L’agressor li ha ocasionat a la dona cinc ferides amb un element curt punxant al tòrax i l’abdomen que li han produït una gran hemorràgia secundària amb ferides incompatibles amb la vida, ha informat el 061.

El personal d’emergències ha fet sense èxit maniobres de reanimació i ha confirmat la mort de la dona en un domicili de l’avinguda Primavera de la Colònia de Sant Jordi.

Aquest nou cas d’assassinat masclista s’ha produït després que ahir els Mossos d’Esquadra detinguessin un home de 49 anys acusat d’un delicte d’homicidi i un altre de maltractaments per deixar morir la seva parella quan aquesta va patir una hipoglucèmia i gravar amb el mòbil el seu sofriment mentre la dona agonitzava el mes de juny passat a Viladecans (Barcelona).

Violència contra les dones

Aquests dos últims casos a Mallorca i Barcelona se sumen a les 42 dones que han sigut assassinades per les seves parelles o exparelles des de començament d’any.

Des del2003,  any en què van començar a registrar-se els crims masclistes, 1.017 dones han sigut assassinades en agressions masclistes, una xifra que s’elevarà a 1.019 si es confirmen aquests dos últims casos coneguts el cap de setmana.

Sacramento Roca era fins ara l’última assassinada per violència masclista a les Balears. Tenia 36 anys quan va morir apunyalada per la seva exparella mentre es trobava al seu lloc de treball, el 16 de novembre del 2018.

Un total de 33 dones han sigut assassinades per violència masclista a les Balears des del 2003.

Missatge de Pedro Sánchez

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha lamentat aquest últim assassinat masclista. «No pararem fins a erradicar la violència masclista que humilia, colpeja i mata les dones», ha assenyalat el líder socialista en una publicació en el seu compte de Twitter.

A més, el president de l’Executiu ha traslladat el seu «afecte i solidaritat» a la família i éssers estimats de la víctima davant de l’«horror» d’aquest nou cas de violència de gènere.

Notícies relacionades

«L’horror de la violència de gènere deixa una nova víctima a Mallorca. Tenia 59 anys i ha mort apunyalada per la seva parella. El meu afecte i solidaritat per a la seva família i éssers estimats», ha tuitejat Sánchez.