DEL 2007 AL 2011

Judici a l'amo de diversos cines del Maresme que va abusar dels menors que contractava

La fiscal li imputa delictes d'abusos sexuals amb penetració, prostitució, corrupció de menors i exhibicionisme

Va ocórrer entre els anys 2007 i 2011, en diferents localitats, i l'acusat s'enfronta a 43 anys i 3 mesos de presó en total

palau de justcia

palau de justcia

3
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

Aquest dimarts 10 de setembre, a l’Audiència Provincial Penal 6a, tindrà lloc el judici contra un propietari de diversos cines del Maresme, acusat d’abusos sexuals, prostitució i exhibicionisme contra tres menors d’edat, i altres delictes de prostitució i corrupció de menors contra quatre de menors més.

Els fets van passar en diferents localitats entre els anys 2007 i 2011. Segons el fiscal, l’acusat aprofitava que era propietari de diversos cines per contractar nois menorsper abusar-ne sexualment. Fins i tot, a algun d’ells li va oferir diners per mantenir relacions sexuals. 

La fiscal demana 43 anys i 3 mesos de presó en total. No obstant, la suma de les penes per cada delicte té dos límits: no es pot imposar més del triple per a la pena més greu i el total no pot superar els 20 anys de presó, segons fonts de la fiscalia.

Abusos continuats

En l’escrit de la qualificació de la fiscal, al qual ha accedit EL PERIÓDICO, es relata que el processat, Lluís G. M., major d’edat i amb antecedents penals «no computables a efectes de reincidència», en dates no determinades entre els anys 2007 i 2011, hauria dut a terme conductes que la fiscal ha descrit com a «lúbriques» –és a dir, libidinoses o lascives– aprofitant-se de la seva posició. 

Concretament, Lluís G. M. hauria utilitzat la circumstància de ser propietari de diversos cines al Maresme per accedir a nois menors a qui oferia feina repartint publicitat. És el cas de tres de les víctimes, que van ser contractades amb l’esmentada excusa, però el propòsit de les quals va ser abusar-ne sexualment de manera continuada.

El primer cas que se cita a l’escrit de qualificació descriu com, el 2007, l’acusat hauria portat un dels menors d’edat contractats a un pis de Sant Just Desvern, on l’hauria instat a mantenir relacions sexuals amb una prostituta, mentre el processat es masturbava. Posteriorment, feia una fel·lació la víctima. Un succés pel qual el menor «pateix un trastorn adaptatiu mixt» arran de l’abús, segons l’escrit de la fiscal.

Entre el 2009 i el 2011, l’acusat va tenir unes 30 trobades sexuals amb un altre menor que va ser contractat per repartir publicitat. Va abusar d’ell a canvi d’entre 30 i 50 euros. La majoria dels fets es van produir a l’interior d’un dels cines. El processat, així mateix, sol·licitava al menor que li’n presentés d’altres per al mateix propòsit.

Entre l’agost del 2010 i l’estiu del 2011, Lluís G. M. també hauria abusat sexualment d’un altre menor fins a set vegades, en un dels seus cines. En ocasions li mostrava pornografia de contingut homosexual i, després de cada trobada, el processat abonava al menor entre 40 i 50 euros.

Per tot el succeït a aquestes tres víctimes, s’acusa el processat de tres delictes d’abusos sexuals amb penetració –dos dels quals de manera «continuada»–, dos delictes de prostitució i corrupció de menors, i un delicte d’exhibicionisme. 

Diners a canvi de sexe

A més de les tres primeres víctimes, l’acusat va intentar abusar de quatre menors més.

Entre el 2010 i el 2011, el processat, «amb propòsit lúbric», aprofitant el pretext d’oferir feina repartint publicitat del cine, va contactar amb quatre menors als quals va proposar mantenir relacions sexuals a canvi de diners, però cap d’ells va accedir.

Per tot això, s’acusa Lluís G. M. de quatre delictes més de prostitució i corrupció de menors.

Notícies relacionades

Així mateix, la fiscal demana 43 anys i 3 mesos de presó en total, la prohibició de comunicar-se amb les víctimes i acostar-s’hi a menys de 1.000 metres, i una indemnització de 39.000 euros en total pels danys morals ocasionats. 

El judici es durà a terme a les 10 del matí del 10 de setembre i continuarà el dia 12.