AL MUNICIPI DE VALLESECO

Evacuades 2.000 persones per un nou incendi a Gran Canària

Les fortes ratxes de vent dificulten l'extinció del foc, que té tots els flancs actius i ja ha arrasat 500 hectàrees

GRAF7800. MOYA (GRAN CANARIA, 18/08/2019.- El humo procedente del Incendio en la cumbre de Gran Canaria, desde el casco del municipio de Moya, . donde se ve el avance de las llamas. El incendio que comenzó el sábado por caudas humanas ha obligado a evacuar de sus viviendas a 2.000 habitantes de seis poblaciones afectadas y podría haber quemado ya unas mil hectáreas. EFE/Ángel Medina G.

GRAF7800. MOYA (GRAN CANARIA, 18/08/2019.- El humo procedente del Incendio en la cumbre de Gran Canaria, desde el casco del municipio de Moya, . donde se ve el avance de las llamas. El incendio que comenzó el sábado por caudas humanas ha obligado a evacuar de sus viviendas a 2.000 habitantes de seis poblaciones afectadas y podría haber quemado ya unas mil hectáreas. EFE/Ángel Medina G. / Ángel Medina G. (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe

Les evacuacions d’unes 2.000 persones per l’incendi declarat aquest dissabte en el municipi canari de Valleseco –la majoria corresponents a nucli urbà de Tejeda, evacuat per segona vegada en menys d’una setmana–han continuat durant tota la nit, ha informat el Centre Coordinador d’Emergències i Seguretat 112 en el seu compte de Twitter.

Les fortes ratxes de vent dificulten l’extinció del foc, que a primera hora de diumenge té tots els flancs actius. De moment, les flames ja han arrasat 500 hectàrees.

La Unitat Militar d’Emergències (UME) de Sevilla ha enviat reforços per recolzar els efectius que lluiten per contenir l’incendi a Gran Canària des de terra, a l’espera de rebre ajuda des de l’aire amb els helicòpters disponibles, als quals aquest diumenge se sumaran dos hidroavions.

Durant la matinada s’ha desallotjat els veïns de la zona alta de Lanzarote i El Prado, al municipi de Valleseco; Lomo d’Aríñez, a San Mateo, i Juncalillo, a Gádar, així com el barri de Las Arvejas, a Artenara.

Gáldar, al costat de Juncalillo, també s’han evacuat Fagagesto, El Tablado i Las Cuevas.

També la zona de Lagunetas, Risco Prieto, lapart alta d’Aríñez (Casa de Galaz) i el barri de La Culata, a San Mateo.

Prèviament també s’havien evacuat els nuclis poblacionals deCalderetas, Cuevecillas, Madrelagua i Valsendero, a Valleseco.

A escoles i albergs

Les persones desallotjades han sigut traslladades al Col·legi d’Educació Infantil i Primària Fernando Guanarteme i als albergs de San Mateo i Valleseco.

A Moya, s’ha habilitat el poliesportiu municipal per allotjar veïns de Lomo el Marco i Aguas de Fontanales.

El conseller d’Administracions Públiques, Justícia i Seguretat del Govern de les Canàries, Julio Pérez, va calcular poc abans de la mitjanit que unes 2.000 les persones han hagut de ser evacuades de les seves vivendes.

Durant la nit, el Cabildo de Gran Canària ha informat en el seu compte de Twitter que l’equip Presa l, especialitzat en la lluita contraincendis, ha fet una crema d’eixamplament de línia de defensa a la carretera GC-21 perquè a l’arribar el foc a la zona sigui difícil depassar-la. 

Reforços

Aquest diumenge a les set del matí (hora peninsular) s’ha enlairat des de la base de Morón, a Sevilla, un Hèrcules amb 55 soldats de l’UME, que col·laboraran amb els seus companys ja desplegats a les Canàries, i vuit mecànics de l’Exèrcit de l’Aire.

Notícies relacionades

Segons ha informat l’Exèrcit de l’Aire, un dels hidroavions ja és a les Canàries i l’altre està a punt d’enlairar-se des de Màlaga.

Durant la nit, uns 150 efectius de diferents serveis locals, autonòmics i nacionals han treballat sobre el terreny per contenir l’incendi a l’espera de l’ajuda aèria.