OPERACIÓ CONJUNTA

Cinc detinguts i més de 100 bombones de gas freó intervingudes durant una batuda de Mossos i Guàrdia Civil

80 mossos i 60 guàrdies civils registren aquest dimecres vivendes al Barcelonès, Tarragonès i Vallès Occidental

El producte, molt cotitzat al mercat negre, s'utilitza per a aires condicionats i sistemes de refrigeració

zentauroepp49249351 mossos desquadra190814091143

zentauroepp49249351 mossos desquadra190814091143 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cinc persones han sigut detingudes més de 100 bombones de gas freó intervingudes durant una operació iniciada aquest dimecres en la qual han participat uns 80 agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra i 60 més de la Guàrdia Civil contra una organització que robava bombones de gas freó a empreses.

Els agents realitzen registres, des de les 5.30 hores del matí, en vivendes de les comarques del Barcelonès, Tarragonès i Vallès Occidental, segons han explicat els Mossos.

El grup robava mitjançant el mètode de l’allunatge el gas freó, un element que és car –una bombona de 9 quilos val 1.500 €–, cosa que la fa molt atractiva al mercat clandestí. La investigació continua oberta.

Aires condicionats

Notícies relacionades

Actualment, el freó es fa servir principalment en usos domèstics (neveres, aires condicionats, vehicles) i/o industrials (equips de refrigeració de grans superfícies, hotels i edificis, neveres industrials d’establiments comercials i similars) per a la recàrrega de sistemes de refrigeració.

Es tracta d’un producte nociu per al medi ambient, especialment per a la capa d’ozó, del qual la normativa europea preveu la seva progressiva retirada del mercat per substituir-lo per altres de menys impacte ambiental, i per això s’han de donar unes mesures especials i concretes per al seu emmagatzemament.