TURISTES FRANCESOS

Presó per a tres dels cinc membres de 'la manada de Benidorm'

La jutge ha obert la investigació per delictes d'abús sexual, no de violació

prision / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una jutge ha decretat la presó sense fiança per a tres dels cinc detinguts d’entre 18 i 19 anys per la presumpta agressió sexual grupal en un apartament de Benidorm(Alacant) a una jove noruega de 20 anys i la llibertat provisional sense mesures cautelars per als altres dos.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), així ho ha decidit la titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Benidorm, en funcions de guàrdia, després de prendre declaració als cinc joves detinguts, de nacionalitat francesa i que van conèixer durant la matinada de dimecres passat les noies a través de la xarxa social Tinder.

A més d’haver sigut detinguts per una suposada agressió sexual grupal a una jove, se’ls ha pres declaració per uns presumptes abusos sexuals (tocaments) a una altra noruega de 20 anys, que igual com l’anterior passava les vacances en la propera població d’Alfàs del Pi.

La presó per a tres dels arrestats és comunicada i sense fiança mentre que els dos que han quedat en llibertat no compten amb mesures cautelars dinsd’una causa oberta per delictes d’abús sexual, sense perjudici d’una qualificació posterior, segons ha necessitat el TSJCV.

Els joves han arribat als jutjats de Benidorm a les 11.25 hores tot i que no han començat a declarar davant de la jutge fins a passades les 17.30, ja que abans han donat el seu testimoni les dues víctimes del presumpte episodi de violència sexual.

Poc després de les 21.30 hores un dels joves que ha quedat lliure ha sortit a la carrera i camps a través per una porta lateral per reunir-se amb la seva família lluny de l’edifici dels jutjats i dels mitjans de comunicació.

A partir d’aquell moment han sortit altres familiars dels cinc francesos i advocats sense realitzar declaracions, tret del lletrat d’un dels arrestats, Gilberto Ruiz, qui ha informat els periodistes que esperaven que els representants dels enviats a presó recorreran la decisió de la jutge.

El furgó amb aquests tres enviats provisionalment a la presó ha sortit cap al recinte penitenciari a les 23.43 hores.

A través de Tinder

Els fets van ocórrer la matinada de dimecres passat, i es van conèixer arran que les dues víctimes anessin al centre de salut d’Alfàs del Pi a les 1.45 hores i denunciessin haver sigut objecte d’agressió sexual grupal i abusos, respectivament.

La primera va arribar al centre sanitari sense roba interior i amb el vestit del revés, segons han informat a Efe fonts de la investigació, que han aclarit que no hi va haver robatori i que no consta que l’ocorregut fos gravat amb cap telèfon mòbil.

Els detinguts són turistes que passaven uns dies de vacances a Espanya i que havien conegut a través de Tinder les noies, també visitants a la veïna Alfàs.

Tots van acudir a l’apartament de Benidorm on van succeir els fets, tot i que la noia que va patir els suposats abusos va aconseguir escapar quan estava en una habitació amb dos dels detinguts, moment en què la seva amiga estava en una altra habitació amb els altres tres.

Després d’anar al centre de salut, es va activar un operatiu que va conduir a les detencions entre les 4 i 4.30 hores dels cinc individus, que tenien previst tornar a França al llarg de l’endemà.

Les dues víctimes van facilitar la localització dels cinc presumptes agressors oferint les dades del perfil a les xarxes socials, i a les tasques de la Guàrdia Civil també s’hi va sumar l’ajuda d’un sergent primer de la Gendarmeria francesa que està destinat durant l’estiu a Benidorm en un programa policial d’intercanvi en aquests períodes de més afluència de turistes.

Les dues dones van ser traslladades a l’hospital de Villajoyosa per a un reconeixement previ a l’alta mèdica i a la formalització de la denúncia.

Notícies relacionades

L’apartament se situa en el número 3 del carrer Montecarlo de Benidorm, en una sisena altura d’un edifici d’apartaments de 10 plantes amb urbanització i piscina.

Des d’un primer moment, fonts de la defensa dels arrestats han assenyalat a Efe que els joves francesos han negat l’agressió sexual i, fins i tot, han indicat que quan la denunciant va voler marxar de l’apartament la van ajudar a vestir-se i van demanar un taxi tant per a ella com per a la seva amiga.