Pols a la delinqüència

Els Mossos recuperen 80 mòbils i detenen 20 lladres al Sónar

Dues dones portaven amagats 23 mòbils de gamma alta quan sortien del recinte

zentauroepp49135278 sonar190721194027

zentauroepp49135278 sonar190721194027

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Els Mossos d’Esquadra han recuperat 80 telèfons mòbils que havien sigut robats a assistents del Sónar durant els dos dies que el festival s’ha desenvolupat a l’Hospitalet de Llobregat. Només dues dones detingudes portaven al damunt 23 mòbils de gamma alta quan van ser interceptades a la sortida del certamen musical.

El robatori de mòbils en concerts és un fenomen recent i creixent, com ja va avançar EL PERIÓDICO. Els lladres aprofiten l’aglomeració, la poca llum, que la gent no para de saltar, ballar i tocar-se per furtar aprofitant la distracció els telèfons sense que els propietaris se n’adonin.

Esquivar la policia

Les dues dones detingudes, de 24 i 31 anys i nacionalitat colombiana, van ser sorpreses dissabte cap a les cinc de la matinada per dos agents de paisà del Grup de Delinqüència Urbana que van observar com mentre sortien del festival van canviar de ruta per esquivar una unitat ARRO, o antiavalots, dels Mossos desplegada entorn del festival.  En aquell moment, els dos mossos van decidir identificar-les, informen fonts policials.

Al ser interrogades les sospitoses pels agents, les dones "van mostrar una actitud nerviosa i poc coherent", segons les mateixes fonts, i per això van decidir registrar-les i confirmar les seves sospites. La parella portava amagats 23 mòbils de gamma alta, 380 euros en efectiu i unes peces metàl·liques que serveixen per treure les targetes SIM dels telèfons amb l’objectiu que, si les para la policia, no puguin localitzar-ne els amos i confirmar el robatori.

Un total de 25 detencions

Aquestes dues detencions i la consegüent recuperació dels mòbilsse sumen a 18 detencions més també per furts durant les nits de divendres i dissabte al Sónar. A més, cinc persones més van ser detingudes per delictes contra la salut pública (drogues). El nombre total de mòbils recuperats en aquesta edició del Sónar s’eleva a 80, però la xifra dels sostrets deu ser sens dubte molt superior. 

Notícies relacionades

Com que els lladres treuen de seguida el SIM dels aparells, els Mossos aconsellen als propietaris conservar sempre el número IMEI, únic a cada dispositiu, i facilitar-lo en el moment de posar la denúncia. Amb aquest número, es pot recuperar el mòbil si cau en mans de la policia.

Un agent expert en aquest tipus de robatoris va explicar que un truc per tenir el número IMEI a mà és enviar-se’l a un mateix en un correu electrònic que sempre es pot recuperar fàcilment accedint a internet. Una altra possibilitat és guardar-ne la capsa original, on sempre consta aquest identificador. Una altra via, si no es disposa de l’IMEI, abans que a un li robin el mòbil, és teclejar a la pantalla el codi *#06# perquè aparegui en pantalla, i llavors guardar-lo.