LA MATINADA DE SANT JOAN

Un jutge empresona tres nois per una presumpta violació grupal a Cambrils

Els nois, dos veïns de Salou i l'altre de Cambrils i de 20, 21 i 26 anys, es quedaran a la presó Mas d'Enric

Els arrestats presumptament van atacar sexualment la jove 'dj' a l'habitació d'una vivenda

ml07961

ml07961 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tres nois d’entre 20 i 26 anys seguiran en presó preventiva a la presó de Mas d’Enric, a la localitat del Catllar (Tarragonès) com a presumptes autors d’una violació grupal a una noia, segons consta en la interlocutòria dictada aquest dilluns pel titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, Diego Álvarez de Juan.

Els fets van ocórrer el matí del dia de Sant Joan, 24 de juny, quan la jove, ‘dj’ en una discoteca de Cambrils, després d’haver punxat música, se’n va anar amb altres persones a casa d’un dels presumptes agressors, situada a la localitat del Baix Camp, segons ha avançat el ‘Diari de Tarragona’.

A la vivenda el grup va estar menjant i bevent. Després de mantenir relacions sexuals amb una persona en un bany de la casa, la dona va intimar amb un dels imputats, J. V., amb qui va anar cap a una habitació. Al cap d’una estona, hi va entrar un altre dels acusats, F. A. M. C., que va tancar la porta i va abaixar la persiana. Tots tres es van asseure al llit i van conversar "per un curt espai de temps". Posteriorment, els dos detinguts van començar a besar i acariciar la jove, que es va sumir en un estat de xoc "per la situació de caràcter intimidatori".

Angoixa de la noia

Els investigats li van treure la roba i "van començar a penetrar-la". Després s’hi va unir el tercer arrestat, J. F. P. S., que va abusar també de la ‘dj’. En un moment donat, segons l’ordre de presó a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, la noia, "angoixada", va demanar als seus acompanyants que paressin. Dos se’n van anar del dormitori, però l’altre la va agafar pel braç i li va impedir que marxés.

Una amiga de la víctima va acabar entrant al dormitori i va veure la noia i F. A. M. Despullats al llit. La dona atacada va demanar llavors auxili a la seva amiga, que va aconseguir que sortís del llit "malgrat l’oposició de l’investigat". 

Notícies relacionades

Després van anar a denunciar-ho davant dels Mossos d’Esquadra i els tres acusats, després de declarar el dia 27 al jutjat de guàrdia, van ser enviats a la presó de Mas d’Enric, i aquest dilluns es va ratificar la seva presó provisional i sense fiança.

El jutge afirma que aquest "relat fàctic" es desprèn de la declaració de la denunciant que ha resultat "seriosa, ferma i coherent, amb una versió unívoca i inequívoca", sent, a més, incriminatòria davant els investigats. Aquesta explicació dels fets, insisteix el magistrat, troba corroboració "perifèrica" a diverses diligències practicades, com testificals i la declaració dels mateixos imputats, en especial de  J. V. Segons el togat, tot això permet acreditar que va existir una "relació sexual de naturalesa grupal". La dona, relata la resolució, es va mostrar després de l’atac "plorosa, abatuda, atemorida i en estat de xoc". Els acusats van declarar que les relacions sexuals van ser consentides.