A XILE

Un suïcidi, principal hipòtesi del naufragi d'una embarcació amb 38 persones a bord

Les autoritats assenyalen que "l'accident s'ha produït amb bones condicions meteorològiques i en condició de port normal"

rescate acuatico

rescate acuatico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unitats de l’Armada de Xile han rescatat 38 persones després que el barco motoritzat en el qual viatjaven hagués naufragat aquest dimecres a la matinada, en un incident que s’investiga per la mort d’un tripulant, segon pilot, que, pel que sembla, es pot haver suïcidat, han informat fonts de la Marina.

A les dues de la matinada (les vuit del matí a Espanya), el barco ‘Coyhaique’ ha tocat fons, s’ha inundat la sala de màquines i s’han obert vies d’aigua als voltants de Puerto Aguirre, a uns 1.600 quilòmetres al sud de Santiago, segons la Marina.

Rescat

En una operació realitzada per unitats de la institució, han sigut rescatats 20 passatgers i 18 tripulants de l’embarcació; mentrestant, de manera paral·lela, s’investiguen versions que assenyalen al possible suïcidi del segon pilot de l’embarcació poc abans del naufragi, cosa que l’hauria deixat sense control.

Notícies relacionades

"L’accident s’ha produït amb bones condicions meteorològiques i en condició de port normal, per la qual cosa s’iniciarà una investigació sumària administrativa marítima per determinar causes i responsabilitats en els fets", ha declarat Horacio San Martín, governador marítim d’Aysén, la zona on s’ha produït l’enfonsament.

San Martín ha afegit que, després del rescat, s’ha informat que tots els ocupants es trobaven en bon estat de salut, tot i que posteriorment s’ha indicat que una persona a bord de la nau sinistrada estava morta i que "les causes i circumstàncies s’estan investigant".

Temes:

Xile Naufragis