A TEROL

Presó per a dos germans que van matar i van emparedar la seva mare

El cos de la mare va estar ocult durant dos anys, temps durant el qual van cobrar la pensió de la dona

zentauroepp48716408 teruel190622120855

zentauroepp48716408 teruel190622120855 / Antonio Garcia

2
Es llegeix en minuts
Efe

 El jutge d’instrucció número 1 de Terol ha acordat la presó provisional, comunicada i sense fiança per als germans Pedro B. i Isabel B., acusats dematar la seva mare a Pozondón (Terol) i emparedar el cadàver.

A les interlocutòries, l’instructor de la causa acorda la privació provisional de llibertat de tots dos com a possibles autors d’un delicte d’assassinat i un altre de defraudació a la Seguretat Social, ha informat el Tribunal Superior de Justícia d’Aragó (TSJA).

Segons el parer del jutge, i segons exposa a la interlocutòria adoptada aquest divendres, existeixen “indicis més que suficients” per entendre que els dos germans són presumptes autors dels fets que se’ls imputen.

Després de les declaracions de tots dos a la seu judicial, i amb els informes forenses preliminars remesos, el jutge conclou que la mare va morir per mort violenta (asfíxia), pel que sembla causada pel fill, tot i que de moment no es poden conèixer amb precisió els motius que van poder induir-l’hi.

L’instructor considera que, després de la mort de la mare, en lloc de donar avís a les autoritats sobre el que havia passat, els dos germans van decidir ocultar el cos en un armari de la vivenda, emparedant-lo i mantenint ocult el cadàver durant més de dos anys, fins a ser interrogats per la Guàrdia Civil a causa de les sospites generalitzades que hi havia al poble sobre el parador de la víctima.

Planificació

L’instructor entén que la imputació a Isabel B. per la mort de la seva mare “no es pot entendre desconnectada de l’actuació del seu germà” i que “en aquest primer estadi processal” hi ha indicis racionals que podria haver participat, de manera activa, en la planificació de la mort i en els actes posteriors per intentar evitar-ne el descobriment i ocultar el cos.

Quant al delicte de defraudació a la Seguretat Social, el jutge argumenta que en aquest moment processal de la investigació judicial no és possible precisar si existia un desig de continuar cobrant la pensió de la mare, ni de si aquest va ser un plantejament anterior o posterior a la seva mort.

Notícies relacionades

Sobre la decisió de decretar presó provisional, l’instructor es basa en el fet que a causa de la gravetat de les penes a què previsiblement es podrien enfrontar i a causa de la “falta d’arrelament”, tots dos poguessin plantejar-se “sostreure’s a l’acció de la justícia, escapant-se i desapareixent del poble, Pozondón”.

Els dos germans van ser detinguts el dia 19 després que la Guàrdia Civil descobrís el cos de l’àvia emparedat en un armari.