Els Mossos investiguen si l'home mort d'Esplugues es va suïcidar

L'autòpsia que es practicarà aquest dissabte al cadàver ha de descartar si es tracta d'un crim o d'una autòlisi

La víctima tenia antecedents greus psiquiàtrics i feia dies que estava escapat del centre de Sant Boi

zentauroepp48416641 esplugues de llobregat 31 05 2019 los mossos encuentran el c190531205100

zentauroepp48416641 esplugues de llobregat 31 05 2019 los mossos encuentran el c190531205100

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra investiguen la troballa del cadàver d’un home en un parc públic d’Esplugues de Llobregat  (Baix Llobregat) ahir divendres a la tarda i sospiten que podria tractar-se d’un suïcidi, segons fonts policials.

Un grup de menors, d’entre 13 i 14 anys, que jugaven al costat del marge del parc del Pou d’en Fèlix que separa la zona verda de l’autopista, van cridar l’atenció d’un progenitor perquè havien vist el cos d’una persona.

Tal com explica David Dotú, un veí del municipi que en aquell instant es trobava al parc, quan el pare, no sense alguna dilació, va accedir a veure a què es referien els adolescents, va comprendre que es tractava d’un home mort i va trucar al 112. 

L’ambulància del Sistema d’Emergència Mèdiques (SEM) es va presentar al lloc dels fets, tal com va captar amb el telèfon Dotú en una imatge cedida a aquest diari, tot i que els metges simplement van poder constatar el que era evident: es tractava d’un home que feia hores, sinó dies, que era mort. 

L’autòpsia permetrà delimitar ara quant temps ha transcorregut entre la seva mort i el descobriment del cadàver. Tot i que no serà aquesta la preocupació més gran dels forenses del’Institut de Medicina Legal que practicaran l’examen, ja que els investigadors dels Mossos sospiten que es podria tractar d’un suïcidi. I això és el primer que provaran de confirmar o descartar.

Notícies relacionades

El cadàver va ser trobat amb una ferida, possiblement causada per arma blanca. No gaire lluny es va trobar un ganivet que els metges també analitzaran. Segons fonts policials, el mort comptava amb antecedents psiquiàtrics greus i la Cadena SER ha explicat que s’havia escapat feia diversos dies del centre psiquiàtric de Sant Boi. 

El cas estan en mans del’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud dels Mossos, que manté obertes totes les hipòtesis fins que les tanqui l’autòpsia.