Els Mossos troben un cadàver en un descampat del Prat de Llobregat i investiguen si és Janet Jumillas

El cos, que presenta un deteriorament considerable, ha aparegut dins d'un forat, embolicat amb plàstics i tapat per matolls

El solar ja era al radar dels investigadors, gràcies a la geolocalització del telèfon mòbil del presumpte assassí

c748625f-5f3d-48b7-a2a6-7a597d9442ac-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han localitzat en un solar de grans dimensions delcarrer Major del Prat de Llobregat (Barcelona) el cadàver d’una dona que podria ser Janet Jumillas, la veïna de Viladecans, de 39 anys i mare de dos fills, que va desaparèixer el 13 de març a Cornellà de Llobregat. El cos, que presenta un deteriorament considerable i senyals d’haver estat molt temps a la intempèrie, era dins d’un forat, cobert amb plàstics i tapat amb matolls i vegetació iha sigut trobat per operaris que treballen al lloc i que es disposaven a dur a terme unes obres.

Les fonts consultades per EL PERIÓDICO confirmen que l’indret on s’ha trobat el cadàver estava en el radar dels investigadors, ja que es tractad’un dels llocs en els quals han aconseguit geolocalitzar el telèfon mòbil del presumpte assassí els dies posteriors a la desaparició de Janet Jumillas. Segons asseguren aquestes mateixes fonts, tots els indicis "sobre el terreny" semblen indicar "que algú ha intentat ocultar el cadàver, tot i que adverteixen que "fins que no se’n faci l’autòpsia, que tindrà lloc previsiblement aquest dimecres, no hi haurà confirmació oficial" i que, sense aquesta, no es pot confirmar, sense temor d’errar, la identitat del cos. 

Els Mossos han desplaçat al lloc agents de la policia científica per mirar d’aclarir el que va passar com aviat millor. A última hora d’aquest dimarts està previst que es produeixi l’aixecament del cadàver i el seu trasllat per analitzar-lo. El descampat on s’ha produït la troballa, encara que una mica apartat, és freqüentat assíduament per veïns que passegen els gossos molt a prop d’on han trobat el cos sense vida de la dona. A més del clot que ocultava el cadàver, els Mossos han trobataltres perforacions similarsal terreny, similars entre si, i d’altres de mida menor.

Ja hi ha dos detinguts per l’homicidi de la Janet, el cos de la qual seguia en parador desconegut, almenys fins avui, després que cap dels acusats el revelés durant la seva declaració, malgrat les contundents proves que pesen sobre ells.

Notícies relacionades

En cas de confirmar-se que es tracta del cos de Janet Jumillas, la troballa del cadàver s’haurà produït poc més de dos mesos després de la seva desaparició. Els esforços dels agents de la Unitat Central de Persones Desaparegudess’han centrat tot aquest temps a donar respostes als familiars de la Janet, que a més de patir el que li ha passat a ella, han hagut d’afrontar dues morts inesperades més l’últim any: una germana gran de la Janet, de 51 anys, va morir fa un any com a conseqüència d’una malaltia. I un altre dels seus germans, de 43 anys, va perdre la vida accidentalment el 16 d’abril després d’ennuegar-se mentre menjava.

Els Mossos han resolt la investigació de la Janet amb èxit, però ja van anunciar que no donarien el cas per tancat fins que aconseguissin entregar a la família el seu cos. Esperen poder complir-ho aviat.