AL MUNICIPI DE MOGÁN

Detingut un ciutadà suec a Gran Canària acusat de matar la seva dona a cops

La víctima, de 42 anys, també era de nacionalitat sueca

9622333341 306734a20a b

9622333341 306734a20a b

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous a la localitat de Puerto Rico, al muncipio de Mogán, al sud de Gran Canària, un ciutadà suec acusat d’haver matat a cops la seva dona, una dona de la mateixa nacionalitat que tenia 42 anys, segons han informat a Efe fonts de la investigació.

La dona va ser trobada morta al seu apartament dijous al matí per una patrulla de la Guàrdia Civil d’aquesta localitat turística, després que el seu marit truqués al 112 cap a les 10.00 hores per demanar ajuda, amb una versió que no ha transcendit.

No obstant, les explicacions que va donar el marit en aquell moment i els cops que presentava el cos de la donaja van aixecar sospites entre els agents que van participar en la primera inspecció de l’apartament.

Amb indicis de criminalitat

L’home, de 45 anys, ha sigut arrestat aquesta tarda amb càrrecs inicials d’homicidi després que un metge forense determinés que les lesions presenten indicis de criminalitat.

Les fonts consultades han insistit que és a la Delegació del Govern sobre Violència de Gènere a qui li correspon determinar oficialment si es tracta d’un presumpte crim masclista.

No obstant, a Espanya, l’última jurisprudència del Tribunal Suprem sobre això és clara: es cataloga com a violència masclista qualsevol agressió d’un home cap a una dona, si entre tots dos hi ha o hi ha hagut en el passat una relació sentimental o de parella.

Tercer cas a l’arxipèlag

Si es confirma aquesta línia d’investigació, aquest seria el tercer procediment per homicidi o assassinat masclista que s’obre a les Illes Canàries des del 2019.

Des de l’1 de gener, els jutjats de les Canàries han dictat ordres de presó per a dos homes acusats d’haver assassinat les seves parelles o exparelles, en dos casos a Lanzarote i Tenerife que encara s’estan investigant.

El primer d’ells va ser la nit de Cap d’Any, quan la jove paraguaiana Romina Celeste Núñez va morir a Costa Teguise (Lanzarote). . El seu marit ha confessat davant del la jutge que es va desfer del cadàver de la seva dona tirant-lo al mar, però en les seves declaracions sempre ha afirmat que ell no la va matar, sinó que se la va trobar morta.

No obstant, el Jutjat de Violència Masclista d’Arrecife (Lanzarote) va ordenar el seu ingrés a la presó amb càrrecs d’homicidi i maltractaments habituals.

El segon va tenir lloc la tarda del 16 de gener aLa Laguna (Tenerife), en el que inicialment semblava un accident de trànsit que va costar la vida d’una dona, María Soledad, de 39 anys, a qui se li va incendiar el cotxe i que posteriorment es va estavellar contra un pal.

La Policia Nacional va sospitar del seu exnòvio gairebé des del primer moment perquè havia sigut ingressat en un hospital amb cremades, però aquest no va ser detingut fins al passat 2 d’abril, quan es van reunir proves que ell va hauria pogut calar foc al cotxe amb la víctima a dins.

Notícies relacionades

El Jutjat d’Instrucció número 4 de La Laguna va decretar l'endemà el seu ingrés a la presó sense fiança per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament.