Probable crim masclista

Assassinada una dona a Alacant i detinguda la seva parella

La víctima, hongaresa com l'arrestat i de 39 anys, ha sigut trobada morta al seu domicili

recurso-guardia-civil

recurso-guardia-civil

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una dona de 39 anys ha sigut trobada morta al seu domicili d’una urbanització del municipi de Rojals (Alacant) i la Guàrdia Civil ha detingut la seva parella sentimental com a presumpte autor de l’homicidi. 

Fonts de la investigació han informat avui a Efe que el cos sense vida de la víctima, de nacionalitat hongaresa, es va trobar ahir en una vivenda de la urbanització Ciudad Quesada i que la seva parella, de 49 anys i de la mateixa nacionalitat, va quedar detingut acusat d’homicidi.

Tot indica que podria tractar-se d’un cas de violència masclista, perquè el cos presenta signes de violència, segons les fonts, i s’esperen els resultats de l’autòpsia per aclarir les causes exactes de la mort.

Ciutat Quesada, a uns 10 quilòmetres de Torrevella, és una de les urbanitzacions de xalets més grans del País Valencià i està majoritàriament habitada per ciutadans estrangers, principalment britànics tot i que també d’altres països europeus.

En cas de confirmar-se que es tracta d’un cas de violència masclista, serien 14 les dones assassinades per les seves parelles o exparelles en aquest 2019.

Notícies relacionades

Des del 2003, primer any des que hi ha estadístiques oficials, han sigut assassinades 989 dones. Els nens morts per la violència masclista es van incloure el 2013, i des d’aleshores han sigut assassinats 27 menors i 236 han quedat orfes.

Als 13 crims masclistes del 2019, s’hi uneix el de la jove paraguaiana Romina Celeste, morta a Tenerife, que també figura en les estadístiques oficials de la violència masclista però en fase d’investigació.