A ALACANT

Detinguts quatre menors per haver violat una noia de 15 anys

Els nois són companys d'institut i els fets haurien succeït al juliol tot i que es van denunciar l'1 de març

Segons la noia, un d'ells va gravar un vídeo i li va demanar 50 euros per no difondre'l entre els seus coneguts

zentauroepp46541231 guardia civil190326115349

zentauroepp46541231 guardia civil190326115349 / Javier Fuentes

3
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Un jutjat d’Alacant investiga una possible agressió sexual en grup a una noia de 15 anys en un poble de la comarca de la Marina Alta, i la Guàrdia Civil, segons van confirmar a Efe fonts properes al cas, ha detingut ja quatre de menors per estar-hi implicats.

Els agents tindrien ja en el seu poder els mòbils dels adolescents per rastrejar un vídeo en què podria haver quedat reflectida la violació múltiple.

Els fets haurien succeït el mes de juliol passat, però la denúncia va ser presentada l’1 de març. Els detinguts han sigut posats a disposició de la Fiscalia de Menors.

Segons ha revelat el diari ‘El Mundo’, una nit de l’estiu passat, la denunciant i una amiga es van trobar amb els quatre joves, que tindrien nacionalitat marroquina i estudien al mateix institut que elles, i van passar junts unes hores sense que es produís cap situació estranya.

Però, segons la menor, quan la seva amiga se’n va anar i ella es va quedar sola amb tots quatre, no la van deixar marxar quan va voler i van utilitzar la violència per retenir-la, fins i tot amb cops. Després l’haurien portat a una zona apartada, l’haurien despullat i tots quatre l’haurien agredit sexualment.

A més,després, un d’ells li va ensenyar un vídeo que haurien gravat amb l’agressió i li va reclamar 50 euros per no difondre’l entre els seus coneguts a l’institut públic on van. Malgrat que no els va pagar, sembla que no s’han difós les imatges.

En la seva declaració, la menor va afirmar que expressament els va dir que no volia mantenir relacions sexuals amb ells. Malgrat això, els seus companys haurien seguit endavant i l’haurien forçat a tenir-ne.

La menor va explicar que, després de violar-la, tots quatre se’n van anar, i ella es va vestir i va tornar a casa seva tot i que no va revelar als seus pares l’agressió que havia patit. De fet, ha necessitat vuit mesos per fer el pas i presentar la denúncia, tot i que la fermesa del seu testimoni i els detalls aportats fan versemblants els fets per als investigadors.

Altres ‘manades’ amb vídeo

La denúncia guarda evidents similituds amb dues altres de recents, tant pel fet que la víctima es refereixi a una agressió sexual múltiple com perquè es gravés en vídeo.

En el cas de ‘La manada’ dels Sanfermines del 2016, el Tribunal Superior de Justícia de Navarra va decidir mantenir la condemna per abús sexual i no per agressió, tot i que dos dels jutges sí que la van apreciar. En aquest cas, van ser set vídeos els que van gravar els cinc condemnats, que en total van registrar un minut i quaranta segons del seu delicte.

Quatre d’ells hauran d’afrontar a finals d’aquest any un judici per un altre presumpte abús sexual a una noia a Pozoblanco (Còrdova) el maig d’aquell any, en què també van gravar un vídeo. No es descarta que droguessin la víctima.

Notícies relacionades

A Callosa d’en Sarrià (Alacant), una noia va denunciar haver sigut agredida sexualment l’1 de gener per quatre joves que estan en presó provisional. En aquest cas, un vídeo de cinc minuts gravat per un d’ells, en què no se’ls veia la cara però sí la roba suposa una prova clara, tant dels actes com de la negativa expressa de la noia.

Però, a més, la mare i la germana d’un d’ells van trucar a la policia al veure el que estava passant, i quan els agents van arribar tres d’ells estaven en plena agressió i la jove tenia clars símptomes d’estar sota els efectes de les drogues.