protesta

Noves pintades contra els Maristes a les escoles de les Corts i Sants

Entre les consignes figuren missatges com 'pederastes encobridors' i 'organització criminal'

maristes-les-corts

maristes-les-corts

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els centres educatius dels Maristes a les Corts i Sants (Barcelona) han aparegut aquest matí coberts de pintades contra l’orde religiosa per la seva presumpta responsabilitat en l’escàndol d’abusos sexuals. L’acte coincideix ambl’inici del judici contra Joaquim Benítez, exprofessor del centre, el cas del qual va obrir pas a una cadena de denúncies per pederàstia als Maristes.

Seu de l’escola dels Maristes a Sants.

A les pintades aparegudes avui s’hi poden llegir missatges com ‘Pederastes encobridors’, ‘Organització criminal’, ‘No hi ha perdó’ i ‘Violadors + encobridors = impunitat + concert’.

Precisament aquest matí s’ha produït una concentració de recolzament a les víctimes dels abusos davant de la seu de l’Audiència de Barcelona, on se celebra el judici a Benítez.

Els Maristes neguen l’encobriment

El coordinador de l’equip de protecció a la infància dels Maristes, Raimon Novell, ha negat aquest dilluns que la institució hagi encobert alguna vegada casos de pederàstia perquè sempre que han tingut coneixement els han denunciat, com així va passar amb el professor Joaquim Benítez el 2011.

Davant de l’inici aquest dilluns del judici, Novell ha dit que els Maristes “tenen plena confiança en la justícia”.

“Hi ha una persona acusada, que és el senyor Benítez i no és la institució Marista la que està acusada ni en tela de judici. Igual que el senyor Benítez haurà d’assumir la seva responsabilitat en el cas que l’hi demanin, nosaltres sabem quina és la nostra responsabilitat per aquelles coses que van ocórrer en el passat als nostres centres i que lamentem profundament”, ha dit Novell.

El coordinador ha assegurat que han fet “una interpel·lació al nostre passat, vam assumir les coses que no han sigut positives en el nostre passat i estem donant una resposta efectiva i molt ferma de cara al futur”.

Sobre la possibilitat de compensar les víctimes d’abusos als seus centres escolars en el passat, Novel ha afirmat que “per als Maristes sempre la prioritat són les víctimes, les hem de tenir per objectiu principal a qualsevol acció d’ara endavant sobre casos del passat o més recents”.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha assegurat que els Maristes atendran “les necessitats de cada persona per guarir el dolor d’una pràctica rebutjable que no podem consentir de cap manera”.

“Cada víctima tindrà una necessitat, tenim especialistes que podran donar una resposta adequada individualitzada a cada persona que es dirigeixi a nosaltres”, ha assenyalat Novell.