Nombrosos antecedents

Així rebentaven caixers amb explosius a Barcelona i Girona | Vídeo

Els Mossos han detingut dos lladres i han ingressat a la presó

9f80914d-f1a9-4f2f-8d6a-7a9c830f4893

9f80914d-f1a9-4f2f-8d6a-7a9c830f4893

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos han identificat dos homes, de 54 i 47 anys, de nacionalitat italiana i espanyola, com a presumptes autors detres robatoris amb força en caixers automàtics comesos a través del mètode de fer-los detonar amb artefactes explosius. Al sospitós de nacionalitat italiana se'l vincula amb tots els fets, mentre que el segon, de nacionalitat espanyola, es considera que va participar en només un dels robatoris. Tots dos son en presó preventiva.

Els robatoris a caixers automàtics van tenir lloc entre els mesos d’octubre i desembre del 2018, concretament el 12 d’octubre del 2018 a Bellaterra (Barcelona), el 17 d’octubre a Fogars de la Selva (Barcelona) i el 15 de desembre a Blanes (Girona). En el cas del caixer de Bellaterra, ubicat alCampus de la UAB, els presumptes autors no van arribar a consumar el robatori, ja que els va fallar el sistema de detonació.

Amb nombrosos antecedents

Els investigadors van poder vincular els tres fets perquè van tenir lloc en un curt període de temps i, especialment, pel mètode fet servir pels lladres, molt poc corrent a Catalunya, i que consistia a causar una detonació al caixer automàtic a partir d’un tipus d’explosiu de fabricació casolana

L’artefacte utilitzat pels delinqüents consistia en una mànega plàstica farcida de material explosiu de fabricació casolana, a la qual se li connectava un detonador que s’activava a distància a través d’un cable elèctric.

Notícies relacionades

Els lladres introduïen la mànega al caixer i forçaven alguna de les finestres expenedores. Precisament, aquest sistema de detonació els va fallar al caixer de Bellaterra, cosa que va permetre als investigadors obtenir detalls de com es cometien els robatoris i sobre el material explosiu utilitzat.

Als investigats, amb un ampli historial delictiu, a més dels tres robatoris a caixers automàtics, també se’ls imputen els delictes de tinença/fabricació d’explosius, danys agreujats, així com sostraccions de vehicles i falsificació documental, ja que per perpetrar algun els robatoris van utilitzar algun vehicle sostret amb la matrícula canviada amb plaques robades a altres vehicles. Per tots aquests fets, els dos detinguts ja són en presó preventiva.